Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids februari 3, 2014

Moeders met aan Lego verslaafde zoons opgelet!

Word je net zoals wij bij tijd en wijle horendol van al die kleine Lego stukjes die kwijt raken?

Daar zit je dan samen met je zoontje vrolijk zijn vet coole
X-Wing fighter of AT-AT Walker (meidenmoeder, haak gerust af) op te bouwen, maar er mist net dat ene zeldzame mini stukje. Daar ligt de halve Death Star

Bekijk bij opkomende woede dan eens deze foto’s van de Finse fotograaf Vesa Lehtimäki. Met gebruik van bakpoeder, een mooie belichting en goede stand van de camera creëert hij haast bijna echte filmacteurs van die kleine, schattige Lego poppetjes.

Flickr fans

Lehtimä begon oorspronkelijk met het documenteren en fotograferen van het speelgoed van zijn kinderen. Het groeide uit tot het creëren van mini settings van legofiguren en landschappen. Nadat hij lovende reacties op zijn Flickr postings kreeg, groeide het uit tot een artistiek project.

Bakpoeder

Sowieso is het een geweldig idee om op een vrije middag met je kinderen van speelgoed en Lego landschappen te maken en die te fotograferen. Weer eens wat anders dan kleuren en het stimuleert de creativiteit. Wij kunnen in ieder geval voorlopig weer even tegen de honderden stukjes Lego en als we wat bakpoeder overhouden bakken we er gewoon nog een taart achteraan.

Reageer op artikel:
Moeders met aan Lego verslaafde zoons opgelet!
Sluiten