Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 29 mei 2018

Dit is wat moeders écht bedoelen als ze zeggen dat ze oké zijn

Als een moeder kun je vaak het gevoel hebben dat je leven bestaat uit kleine brandjes die moeten worden geblust. Wakker worden met het geluid van huilende kinderen, vervolgens weer gaan liggen op het geluid van schreeuwende kinderen en alles daartussen lijkt op het geluid van ruziënde katten.

En we willen niet klagen, want kinderen krijgen is het mooiste wat er is. Misschien wist je altijd al dat je graag moeder zou willen worden, en nu ben je het, waar je natuurlijk extreem dankbaar voor bent. Je houdt van je kinderen zoals geen ander, maar zoals de meeste moeders, ben je uitgeput. Als mensen vragen hoe het gaat, willen ze dan écht weten hoe het gaat? De details? Deze antwoorden zou je geven als je écht eerlijk zou reageren.

LEES OOK: 9 manieren waarop je als moeder voor jezelf kan zorgen

Hoe het gaat met me?

Nou, ik ben moeder. De afgelopen drie jaar heb ik gemiddeld vier uur slaap gehad en ik kan niet meer herinneren wanneer ik de laatste keer mijn haar heb gewassen. De grootste spijkerbroek kreeg ik vanochtend niet meer dicht en de luier van de baby explodeerde in haar autostoeltje.

Hoe het gaat met me?

Nou, vanochtend probeerde ik de vlek uit het autostoeltje te krijgen met een Starbucks servetje, en die scheurde… Het liefst zou ik een vochtig doekje hebben gebruikt, maar de laatste heb ik opgemaakt om een drinkvlek uit mijn shirt te halen. Vlekken, story of my mom life.

LEES OOK: Een ode aan jullie, lieve papa’s

Hoe het gaat met me?

Mijn man en ik geven elkaar high-fives in de gang als we een mijlpaal hebben overwonnen. We vallen (letterlijk) op bed aan het einde van de dag, gesloopt. Te moe om te praten, laat staan voor sexy-time.

Maar hoe het met me gaat? Wil je het echt weten?

Ik ben oké. Het is alleen dat oké een nieuwe betekenis heeft gekregen nu. Vraag elke moeder wat we bedoelen met ‘we zijn oké’ en we zullen het je vertellen.

Oké betekent dat we het leven leiden waar we altijd van hebben gedroomd, maar het kost soms wat. We weten dat we bevoorrecht zijn, maar soms is het ook heel zwaar. Oké betekent dat we soms de vrouw in de spiegel niet herkennen, maar dit is alles wat we wilden.

Oké betekent dat een moeder zijn moeilijk is, maar we zijn zo dankbaar. Het chaotisch leventje is vermoeiend, maar alles wat we wilden. Het is precies waar we willen zijn en we zijn oké. Dit is helemaal oké.

Reageer op artikel:
Dit is wat moeders écht bedoelen als ze zeggen dat ze oké zijn
Sluiten