Renée
Renée Algemeen 5 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Ha! Onderzoek wijst uit dat moeders de meest productieve werknemers zijn

Waarom sommige werkgevers moeders afschrijven is ons een raadsel. Zoals iedere moeder weet heeft het moederschap hoogtepunten en dieptepunten, maar vooral veel hoogtepunten. Helemaal nu uit onderzoek blijkt dat moeders productiever zijn op hun werk dan wie dan ook.

Moeders productiever op werk

Ha, is dat niet een fantastisch onderzoek? Natuurlijk werk je hard voor je baas of je eigen bedrijf, maar als je een kind hebt al helemaal. Een interessant onderzoek van de Federal Reserve Bank of St. Louis toont namelijk aan dat moeders productiever zijn op de werkvloer dan collega’s zonder kinderen.

LEES OOK: Hardwerkende moeder met schuldgevoelens krijgt bijval van dochter én andere moeders

Het liefst twee kinderen of zelfs meer

Vooral moeders die twee kinderen of meer hebben zijn productiever. Oké, de wetenschappers keken dertig jaar lang naar mensen met één beroep, academische economen, maar toch. Moeders overtroffen toch al hun collega’s op ieder vlak. Daar valt wel iets voor te zeggen. En de reden voor het onderzoek, dat ironisch genoeg door mannen is uitgevoerd? Ze wilden weten wat het krijgen van kinderen voor effect heeft op de werkwijze van werkende moeders.

Of ze dit antwoord hadden verwacht is niet bekend, maar antwoord hebben ze in ieder geval gekregen. Ondanks dat je kind vroeg naar school moet of ‘s nachts wakker wordt: wij moeders houden de touwtjes stevig in handen. Ook op de werkvloer. Een schouderklopje is in ieder geval meer dan gepast, niet?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Washington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme