Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 17 nov 2017

25 dingen die moeders vrouwen willen meegeven vóórdat ze kinderen krijgen

Als je kinderen hebt, kan (en wil) je je een leven zonder niet meer voorstellen. Dat betekent echter niet dat we niet zouden willen dat we sommige dingen in ons pre-kindertijdperk net iets meer hadden gekoesterd.

Daarom, van alle moeders voor alle vrouwen die ooit kinderen willen: 25 dingen die we je nog even op het hart willen drukken. Want dat je leven er anders gaat uitzien is een feit. Geeft niet, gewoon nog even wat tips van die hard moeders.

1. Koester iedere minuut extra slaap na zes uur ‘s ochtends. En doe je wekker weg. Er komt een tijd dat je die nooit meer nodig zal hebben.

2. Draag die string-bikini. Je lichaam gaat er niet beter uitzien dan het nu al doet.

3. Praat nooit (nooit!) op een normale toonhoogte in de buurt van een slapende baby. En vraag ook niet of je die slapende baby even vast mag houden.

4. Draag die hoge hakken naar een vrijdagmiddagborrel. Er komt een tijd dat hakken en vrijmibo’s non-existent zijn.

5. Probeer je vrienden zo vaak mogelijk te zien. De vrienden met en de vrienden zonder kinderen. Doe het voordat je altijd degene bent die afspraken moet afzeggen.

6. Ga naar de bioscoop en kies een film met ondertiteling. Met kinderen zie je de bioscoop alleen nog van binnen op een zondagochtend voor Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer.

7. Ga naar het hipste, meest chique restaurant van de stad waar je pas om 11 uur ‘s avonds een plekje kan bemachtigen.

8. Geniet van je geliefde. Praat met hem zonder een telefoon in je hand. De band die jullie kweken, wordt met kinderen flink op de proef gesteld dus maak hem zo sterk mogelijk.

9. Binge-watch alle afleveringen Game of Thrones. Grafische naaktscènes en bloederige vechtscènes worden op een dag vervangen voor pratend Lego.

10. Vind uit hoe je een eitje goed kookt en bedenk meer lunch-ideën dan een Bloody Mary. Dat komt van pas op het moment dat de dag aanbreekt dat je voor de volgende 389435 dagen voedzame lunchtrommeltjes moet vullen.

11. Vergeet wat je leert in babyboeken en kijk toe hoe een vrouw borstvoeding geeft.

12. Neem onnodig lange douches en gebruik belachelijk luxe badproducten.

13. Gun jezelf een fantastisch kapsel, een manicure en een pedicure. Laat iets waxen, for the hell of it. 

14. Eet Italiaans broodjes belegd met vleeswaren tot aan de hemel, tonijn-sandwiches en sushi. En wijn. Alle wijn die je kan vinden.

15. Draag een smetteloos witte kasjmieren trui met een kokerrok en torenhoge hakken. Nu is er nog geen baby die over je heen braakt of een peuter die je achterna moet hollen.

16. Zeg de volgende zin nooit meer tegen ouders: ‘Ik ben zóóó druk ik kan mijn to do-list echt niet meer aan. Ik ben zo kapot, heb maar zeven uur geslapen vannacht.’

17. Koester het feit dat wanneer je een nacht lang hebt doorgeslapen, niemand je wakker maakte vanwege een nachtmerrie. Of omdat ‘ie moest plassen (en néé er ligt echt geen monster onder je bed).

18. Breng tijd door met je (schoon)ouders, lach braaf om hun Wim Sonneveld-grapjes en luister aandachtig naar de wijsheid die zij zelf met de jaren hebben opgedaan. Binnenkort slaat het ‘grootouder-gen’ toe en veranderen ze in veroordelende shopaholics die niet kunnen stoppen met speelgoed kopen en op de onhandigste moment binnen komen zeilen. Wees lief voor ze, want: oppas.

19. Laat die coole attitude tegenover moeders varen. De ‘bakfietsmoeders’ die samen thee drinken in jouw buurt zijn niet suf, maar hebben elkaars support hard nodig.

20. Draag kleine, onhandige handtasjes. Zo eentje waar net een lipstick en een pinpas in past.

21. Sla het moment waarop je op de wc gedachteloos een tijdschrift leest of gewoon in stilte wat voor je uit staart op in je geheugen. Straks is het niet meer dan een herinnering.

22. Aan de andere kant: datzelfde geldt voor eenzaamheid.

23. Word vrienden met de barista van je favoriete koffietent. Als je moeder bent is koffie niet meer een een van de geneugten des levens, maar een essentiële overlevingsstrategie.

24. Wees dankbaar voor je goede gezondheid. Binnenkort weet je veel te veel over uitslag (van je kind), streptokokken (van jou) en ooginfecties (van iedereen).

25. Ga op vakantie met je favoriete mensen naar een magische plek. Op een dag wordt die magische plek het huis dat je nooit meer uit wil en je favoriete mens dat lieve mannetje dat al je nachtrust ontneemt.

En als je dan toch vakantieplannen maakt… Naar het roze Paradiso Hotel Ibiza wil je alleen met je matties.

Pure Wow

Reageer op artikel:
25 dingen die moeders vrouwen willen meegeven vóórdat ze kinderen krijgen
Sluiten