Janne Vogel
Janne Vogel Persoonlijk 22 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

10 x dingen die moeders écht willen op hun verjaardag

Verjaardagen zijn niet meer wat ze vroeger waren, maar ook al worden we steeds ouder en hebben we inmiddels een gezin: we zijn nog wel járig. En zo willen we ons ook voelen.

We kunnen stellen dat je verlanglijstje door de jaren heen een béétje is veranderd: waar je vroeger al maanden van tevoren bedacht wat je allemaal wilde hebben, ben je inmiddels al erg blij met een cupcake en een relax-dagje. Dat verjaardagsgevoel zit ‘m steeds meer in de kleine dingen.

Verjaardag-goals

Ben je moeder en lees je dit bericht? Dan wordt jij waarschijnlijk érg blij van deze 10 dingen op je verjaardag.

1. Mensen moeten het onthouden

Ook al maak je er zelf geen big deal meer van, mensen moeten wel weten dat je jarig bent. Voor je kinderen en partner haal jij op hun verjaardag alles uit de kast, dus een lieve felicitatie als je wakker wordt is zeker niet teveel gevraagd. Toch?

2. Een cadeautje

We zijn zo’n groot deel van ons leven bezig met het zorgen voor een ander (doen we met liefde, hoor), maar op onze verjaardag willen wíj even in de watten worden gelegd. En nee, we hoeven echt niks duurs of bijzonders. Een klein cadeautje geeft ons al dat beetje erkenning waar we af en toe zo’n behoefte aan hebben.

3. Tijd voor jezelf

De kans is groot dat een momentje voor jezelf misschien nog wel het beste verjaardagscadeau zal zijn. Want vrije tijd, wat was dat ook alweer?!

4. Volwassen dingen zónder de kids

Je houdt meer van ze dan je ooit zal kunnen uitleggen, maar op je verjaardag wil je liever niet iets doen wat je kinderen leuk vinden. (Zie je het al voor je, de hele dag in een indoor speelparadijs zitten OP JE VERJAARDAG?) Het is bij uitstek een dag om even aan jezelf te denken, en je mag ‘m als een volwassene besteden. Voel je hier vooral niet schuldig over en schakel een oppas in. Dit is jouw dag!

5. Een dag zonder moeder-carpooldienst

Mannen, knoop deze in je oren: wil je je vrouw een écht leuke verjaardag bezorgen? Geef haar dan een pauze van dat constante halen en brengen naar school, sportclubs en/of scouting. Zo’n break van al dat rondrijden zal ze heerlijk vinden.

LEES OOK: Dit is waarom moeders het zo lastig vinden tijd voor zichzelf te nemen

6. Een dag zonder broodjes smeren

En oja, mannen, nu we toch jullie aandacht hebben: vullen jullie de lunchtrommeltjes ook meteen? Dan kunnen de jarige moeders eindelijk een keertje uitslapen.

7. Geen ruziënde kinderen

Deze is voor de kids: maak een dagje geen ruzie. Dat zou de dag nog iets geweldiger maken. Morgen mogen jullie weer.

8. Heerlijk uiteten gaan

Iets eerlijker geformuleerd: uiteten gaan zonder constant moeder te zijn. Zodat je niet ieder halfuur mee moet naar de wc, je geen kleurboeken en luiers in hoeft te pakken en gewoon met je leuke jurkje en kleine tasje kan genieten van de avond. Gaan jullie met de hele fam uiteten? Dan mag iemand anders de kinderen helpen met hun wc-bezoekjes en andere behoeften.

9. Een glas wijn

Of nouja, liever een paar glazen. Want, duh.

10. Echte verjaardagswensen en belletjes

Geen felicitatie op Facebook of een onpersoonlijk sms-je. Een kaartje of belletje doet ons zoveel meer. Een uitgebreid en gemeend WhatsApp-berichtje stellen we ook al heel erg op prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mom.me

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 x dingen die moeders écht willen op hun verjaardag
Sluiten