Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 8 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Wat we als moeders vaker tegen elkaar moeten zeggen

Andere moeders – en vooral je vriendinnen die ook moeder zijn – betekenen veel voor je. Ze begrijpen niet alleen alle gekke, vermoeide, drukke en frustrerende momenten, maar ook de hartverwarmende vreugde. Ze ondersteunen je en moedigen je aan zo door te gaan.

Het lijkt wel of deze vriendinnen precies weten wat ze moeten zeggen, zelfs in de moeilijke tijden. De volgende dingen zouden we vaker tegen elkaar moeten zeggen:

1. Je bent een hele goede moeder

Soms wil je dit gewoon even horen. Je bent een goede moeder en soms is het gewoon even moeilijk.

2. Vertrouw op je instinct

Al die boeken en artikelen die je doen twijfelen, herinner het volgende: you’ve got this. Jij kent je kind beter dan wie dan ook.

3. Been there!

Je vraagt niet om een oplossing, maar om empathie en begrip. Je kleine die om 4.30 zijn dag al wil beginnen? We’ve all been there.

4. Wat ook werkt

We zouden elkaar nooit moeten veroordelen. Wat werkt dat werkt. Als dat betekent dat jouw driejarige een speen nodig heeft om in slaap te komen: whatever works.

5. Je doet het geweldig

Dit wordt vaak gezegd als je het idee hebt dat je iets niet helemaal goed doet, of dat nou werk- of gezingerelateerd is.

6. Ik begrijp je helemaal

Of dat nou gaat over een discussie met je (schoon)moeder of wanneer je toegeeft dat je soms me-time aan jezelf geeft in je kind zijn kamer, soms is het fijn om te horen als iemand je begrijpt.

7. Wil je wijn?

Deze 3 woorden zijn soms zo belangrijk. Het moederschap is het mooiste en zwaarste tegelijk en vino is vaak een goed medicijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme