Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Mind 26 mrt 2018

Deze moeders kom je tegen in je mom group (en dit is waarom ze belangrijk zijn)

In gesprek gaan met de andere moeders in je mom squad kan je zomaar een nieuwe kijk op het moederschap en inspiratie geven. Deze type moeders kom je tegen in je leven.

1. De ervaringsdeskundige

Dit is de moeder met kinderen van alle leeftijden, zolang ze maar ouder zijn dan jouw kinderen. Bij deze moeder kun je terecht voor al je zorgen rondom het zindelijk maken van je kind en driftbuien van je kind. Dit is een wijze moeder die het allemaal al achter de rug heeft. Dit is super fijn want zo kun je hier en daar wat van haar afkijken.

2. De kersverse mama

Deze moeder roept herinneringen bij jou op van de tijd dat het voor jou ook nog allemaal vers en wennen was. Als je met haar in gesprek gaat, is de kans groot dat je een van de volgende dingen wilt doen: 1. haar schattige baby knuffelen 2. oprecht vragen hoe het met haar gaat en 3. haar laten weten dat het helemaal goed komt.

LEES OOK: Onderzoek: moeder zijn staat gelijk aan het hebben van 2,5 fulltime banen

3. De werkende moeder

Of ze nu fulltime, parttime of als freelancer werkt, ze zet haar beste beentje voor. Het maakt niet uit of je zelf ook werk en het gezin combineert. Deze moeder inspireert je om niet te vergeten zo nu en dan ook voor jezelf te kiezen.

4. De thuisblijfmoeder

Met deze moeder kun je een prachtige band opbouwen. Als je momenten hebt dat je geen idee hebt hoe je tijd kunt doorbrengen met de kinderen, heeft zij de leukste tips en uitjes klaarstaan. Ze is een trouwe vriendin met wie je gezellig kunt afspreken. Al laat ze je ook beseffen dat het moederschap vaak een kwestie van teamwork is.

LEES OOK: Deze film over het moederschap is zó onzettend herkenbaar dat je ‘m moet zien

5. De moeder die het niet eens is met jouw opvoedstijl

Denk aan discussies over een vrije of een strenge opvoeding. En over hoe je je kind wel of niet het beste kan straffen. Jullie ideeën liggen mijlenver uit elkaar. Waarschijnlijk zijn jullie het vaker oneens met elkaar. Maar dit is perfect omdat het je scherp houdt. Jullie zien het moederschap totaal anders maar jullie hebben wel respect voor elkaar. Je leert door haar het moederschap van een totaal andere kant bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Parenting

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze moeders kom je tegen in je mom group (en dit is waarom ze belangrijk zijn)
Sluiten