Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind 27 jul 2015

Moederschap verandert je leven! Behalve dit dan…

Natuurlijk verandert er van alles als je kinderen hebt. Slaap is nooit meer hetzelfde, je zult je nooit meer géén zorgen maken en je ontdekt een vorm van liefde waarvan je het bestaan niet kon vermoeden. Maar sommige dingen veranderen nooit, ontdekt Fammes Maaike…

1. Shoppen is still my hobby, alleen nu anders

Ik houd van shoppen. Always have, always will. Alleen is mijn repetoire nu nóg groter. Niet alleen shop ik voor mezelf, maar ook mijn dochter heeft natuurlijk nieuwe kleren nodig. Gewoon een excuus om nóg meer te kopen, eigenlijk.

2. Nog steeds zo gek als een deur

Ik heb ooit eens als een hond staan kwispelen op de Kalverstraat. Dat vonden mensen best raar. Grappig: nu ik een kind heb kan ik zo gek doen als ik wil, geen reactie. Zo liep ik laatst met konijnenoren door de stad (mijn dochter was verkleed als prinses, blijkbaar was ik haar begeleidend konijn) en echt niemand die vreemd opkeek. Gewoon, omdat ik een kind naast me had lopen (of misschien wilde ik het niet zien, dat kan natuurlijk ook).

3. I. Am. Woman.

Tuurlijk ben ik moeder, maar dat neemt niet weg dat ik er gewoon uit wil zien als een lekker wijf now and then (oké, MILF dan nu). Dus voor mij geen ‘kort en makkelijk kapsel’, ik ‘doe nog steeds aan make-up’ en op gezette momenten draag ik een stel f*ck me pumps.

4. Ik ga gewoon nog oldschool los (als het lukt met de planning)

Ja, ik ben moeder. Dus? Ik ben ook nog steeds Maaike. En hoewel ik soms Excellsheets nodig heb om de planning rond te krijgen (partner, vrienden, enzovoort, zijn er ook nog), is al dat geplan zeker de moeite waard. Want soms móet je even lekker oldschool losgaan (ontdekte ook Fammes Muriël). En lukt ‘t niet, dan kan samen met een vijfjarige uit je bol gaan op K3 in de woonkamer ook héél leuk zijn, geloof me.

5. Ik heb alles nog steeds niet onder controle

Tja. Balen, maar ik ben nou eenmaal het type dat altijd nog minstens twee wasmanden te doen heeft, een berg oud papier heeft liggen waar je u tegen zegt en eigenlijk de koelkast weer eens zou moeten uitmesten, maar… tja. Tja. Dat gaat gewoon niet veranderen, mensen. Nu is er alleen nog een berg speelgoed bij gekomen… (verder houden we het allemaal wel hygiënisch schoon, hoor). Een beetje troep is gezellig, zeg ik. Zie je tenminste dat er ergens geleefd wordt, toch? * kuch *

Losgaande moeder alert: deze mama maakt een perfecte parodie op Frozens hit Let it go! >

Welke dingen zijn bij jou altijd hetzelfde gebleven? Praat mee op Facebook!

Reageer op artikel:
Moederschap verandert je leven! Behalve dit dan…
Sluiten