Redactie
Redactie Mode 23 jan 2015

Moeite met ‘s ochtends een outfit kiezen? Zo ben je razendsnel klaar

Als de dag goed begint kan deze vaak al niet meer stuk. Sta jij meteen naast je bed als de wekker gaat om een gezonde shake te brouwen en je kleding te strijken? Stop dan nu met lezen, want dit artikel bevat alleen nuttige informatie voor de snoozers onder ons.

Niet iedereen is fan van vroeg opstaan, ben jij zo’n type? Goed nieuws! Je wint tijd wanneer deze tips voor je outfit opvolgt.

1. Ga voor een item uit één stuk

En dan hebben we het niet over het Roy Donders huispak. De jumpsuit, lange overhemdblouse en jurk zijn een outfit an sich. Panty erbij, leuke laarzen en klaar ben je!

2. Unieke combinaties

Sommige accessoires zijn meant to be voor die ene outfit. Vaak heb je deze items tegelijk aangeschaft, omdat ze zo goed bij elkaar passen. Uiteraard probeer je de panty of ketting in kwestie te combineren met andere kledingstukken, maar dat gaat niet werken! Hang deze items dan ook bij het specifieke kledingstuk, zodat er geen tijd verloren gaat aan mismatchen.

2. De altijd-goed-stapel

Je hebt vast kledingstukken die geweldig staan, je weet alleen niet zo goed waarbij. Deze items ga je vanaf nu verbannen naar een aparte weekendhoek in je kast. Doordeweek zorgen deze mooie exemplaren voor keuzestress en dat kun je nu net niet gebruiken. Focus je liever op een stapel altijd goed kledingstukken en ga voor het kledingstuk dat je het langste niet hebt gedragen.

3. Organiseer de inhoud van je tas

Ben jij het type persoon die bij iedere outfit een andere tas meepakt? Zorg dan dat je de inhoud van je tas goed organiseert. Doe je make-up, pasjes en andere frutsels in aparte zakjes zodat het verhuizen eenvoudig is. Koop desnoods een tas organizer (soort van tas in een tas). Nooit vergeten: sleutels, telefoon en portemonnee.

4. Ga in je pyjama naar het werk

Eh wat? Jazeker, alleen als de nood hoog is én je pyjamashirt heel stijlvol mag je deze aanhouden. Gecombineerd met een jeans en blazer staat het nog hip ook!

Pyjama shirt, €56 Love Stories

5. Start met combineren op een hanger

Deze truc bespaart niet alleen tijd maar ook ruimte! Als je setjes op een hanger klaar hangt hoef je er niet meer over na te denken. Dat is nog een simpel een outfit kiezen!

6. Houd een pasmiddag

Ga je binnenkort een zaterdagmiddag je kast opruimen? Als je dan toch bezig bent: sla dan direct aan het uitproberen. Wat staat mooi bij elkaar en is netjes voor je werk? Maak combinaties, trek ze aan en fotografeer jezelf in de spiegel. Binnen no-time heb je een fotoalbum vol geschikte outfits voor wanneer je het ‘s morgens even niet meer weet.

7. Moderitueel als laatste

First things first! Met ontbijt, make-up en voor de kleintjes zorgen begin je de ochtend. Aankleden doe je pas als allerlaatste, zo heb je meer tijd om te bedenken welke outfit het beste bij je mood en plannen past. En fijne plus: er kan niet op je schone blouse gespuugd worden.

Dit is het ochtendritueel van drie Nederlandse mama’s >

Reageer op artikel:
Moeite met ‘s ochtends een outfit kiezen? Zo ben je razendsnel klaar
Sluiten