Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 28 jun 2018

Deze momenten van je kids zou je moeten vastleggen op video

Wanneer je een kleintje hebt, maak je ongetwijfeld veel foto’s. Als je kind op bed ligt en jij lekker door de foto’s en video’s zit te scrollen is het optimaal genieten.

Video’s zijn nog specialer dan foto’s. Ze nemen je terug in het moment toen je kind nog écht mini was, wat inmiddels al een lange tijd terug lijkt. A picture’s worth a thousand words, a video comes in at a million.

Video’s van je kids maken

Gelukkig hoef je tegenwoordig echt niet een dure camera te hebben om goed te kunnen filmen, je smartphone is al genoeg. Nu je geen excuus meer hebt, zou je deze video’s van je kids moeten maken – ten minste iedere maand. Ready, set, action!

1. Een bereikte mijlpaal

Begint je kleine volop te praten? Of gaat ‘ie voor het eerst vast voedsel proberen? Maak naast foto’s ook zeker videos’. Het is de perfecte manier om de excitement in je eigen stem en op het gezicht van je kleine vast te leggen.

2. Lachen

Het is moeilijk om de vreugde en de lach van een kind op een foto vast te leggen. Begint je kleine met giechelen? Tijd om het te filmen!

3. Praten

Of het nou brabbelen is of volle zinnen, kinderen klinken ontzettend schattig als ze praten. Film het, zo kun je er later ook nog van genieten.

LEES OOK: Dingen die je buiten met je peuter moet doen voor een onvergetelijke zomer4. Eten

Als kleintjes eten komt er veel bij kijken. De grappige gezichtsuitdrukking, opgewekte handbewegingen en gretige monden zijn te leuk om niet vast te leggen op video.

5. Samen met opa en oma

Leg de speciale band tussen grootouders en de kleine vast op video’s. Je zult deze video’s lang koesteren. Als je kleine zijn grootouders niet veel ziet, kun je natuurlijk andere belangrijke mensen samen met je kind filmen.

6. Samen met jou

Waarschijnlijk spendeer jij de meeste tijd achter de camera, in plaats van er voor. Toch is het heel leuk om ook eens per maand een video van jou en je kleine te hebben. Film de momenten die voor jou het meest speciaal zijn: knuffelen in de ochtend, een boek voorlezen voor bedtijd of voeden.

7. Samen met je partner

Video’s van elke ouder samen met de kleine is net zo belangrijk als video’s van je kind zelf. Wanneer je de video’s terugkrijgt van de baby met je partner besef je pas hoe snel de tijd is gegaan en hoe jong jullie waren.

LEES OOK: Waarom de zomers nooit meer zo fantastisch worden als in de jaren ’90

8. Everyday life

Waarschijnlijk woon je niet voor altijd in hetzelfde huis. Leg het familieleven vast zoals het er thuis aan toe gaat, bijvoorbeeld de stoeipartij tussen de kids en papa, of de kids die lief samen spelen in de woonkamer. Het zal je de fijne herinneringen doen laten herbeleven.

9. Een lange video

In plaats van alleen maar kleine opnames met je telefoon gemaakt, is het ook leuk om tenminste eens per maand je camera er bij te pakken en een lange video te maken. Lange video’s bevatten vaak onverwachte momenten, te leuk om terug te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze momenten van je kids zou je moeten vastleggen op video
Sluiten