Alrik de Jong
Alrik de Jong Gezondheid 25 nov 2020

Mondkapje dragen zonder beslagen bril? Chirurg deelt gouden tip

Een mondkapje dragen hoort er tegenwoordig bij. Maar voor mensen met een bril brengt dit een heel nieuw probleem met zich mee; beslagen glazen tijdens het dragen van een mondkapje. Gelukkig is er een chirurg die voor brildragers een simpele en effectieve tip heeft gedeeld. Thank you sir!

Het verplicht dragen van een mondkapje heeft tot een heel nieuwe markt geleid. Modemerken en designerlabels brengen massaal de meest stijlvolle gezichtsmaskers op de markt, terwijl LG er eentje heeft ontwikkeld waarmee je de hele dag schone lucht inademt. Leuk en aardig allemaal, maar brildragers hebben hier geen boodschap aan. Die wachten al maanden op die ene gouden tip tegen beslagen glazen.

Zo draag je een mondkapje zonder beslagen bril

“Als je problemen hebt met beslagen glazen van je bril tijdens het dragen van een mondkapje, weet dan dat een simpele pleister wonderen doet. Ik leerde dit in de operatiekamer. Voel je vrij om dit te delen, het redt mensenlevens”, aldus chirurg Dr Daniel M. Heiferman op Twitter.

Dr Daniel M. Heiferman is chirurg bij het Semmes Murphey Neurologic & Spine Institute in Memphis. Voor hem is het dragen van een mondkapje onder een bril de normaalste zaak van de wereld. Meerdere malen kreeg hij dit jaar van mensen in zijn omgeving de vraag hoe hij ervoor zorgt dat zijn glazen niet beslagen raken als hij een gezichtsmasker op heeft. Hij besloot het simpele trucje uit de operatiekamer te delen op Twitter en zijn bericht wordt nu massaal geretweet. Is social media toch nog ergens goed voor in 2020.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.nl.

Lees ook: DIY: Zo maak je een goed mondkapje dat voldoet aan de richtlijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Mondkapje dragen zonder beslagen bril? Chirurg deelt gouden tip
Sluiten