Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 16 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Money, money, money: we hebben meer abonnementen dan we denken

Een Netflix-abonnementje hier, een sportschool abonnement daar, vergeet je internet, televisie én mobielabonnement ook niet: dat kost allemaal knaken. Tel ze bij elkaar op en je komt erachter dan je meer abonnementen hebt dan je zou denken. No worries, je bent niet de enige. Zo’n 91 procent van alle Nederlandse huishoudens onderschat het aantal abonnementen dat ze hebben.

Sterker nog, het gemiddelde zit op elf abonnement. Het meerendeel van Nederland bezit namelijk vijf tot vijftien abonnementen, terwijl de meeste denken dat ze maar een paar hebben.

Hoeveel geef jij uit aan abonnementen?

De helft van alle huishoudens heeft geen idee hoeveel ze maandelijks uitgeven aan abonnementen, kwam Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) achter. Dat zorgde ervoor dat het Nibud zich afvroeg hoe de consument omgaat met abonnementen, het instituut denkt dan ook dat Nederlanders er best laks mee omgaan. Ze lezen vaak de voorwaarden niet goed en hebben abonnementen langer – zonder dat ze het door hebben – dan ze eigenlijk willen.

Ben je geschrokken toen je erachter kwam hoeveel jij uitgeeft aan abonnementen? Lees hier hoe je kunt besparen op je maandelijkse abonnementen! 

Jongeren de meeste abonnementen

Jongeren (tot 25 jaar) hebben de meeste abonnementen, gemiddeld zo’n 16. Dat komt omdat zij het vaakst lid zijn van streamingdiensten als Spotify en Netflix, daarnaast hebben ze vaak een private-leaseauto of Swapfiets. De groep die de minste abonnementen (gemiddeld zes) afsluiten zijn 65-plussers.

LEES OOK: Oh oh! Netflix begint officieel met een prijsverhoging van het abonnement

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme