Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 8 jun 2018
Leestijd: 5 minuten

Moneytalk: deze 9 dingen zijn online écht goedkoper

Renée Lamboo (33) belandde ooit in de schulden. Ze kwam er sterker uit en raakte (op een positieve manier) geobsedeerd door geld. Op Famme schrijft ze iedere week over (be)sparen. Ze begon ook money-blog www.porterenee.nl, omdat ze vindt dat we allemaal wat opener moeten praten over geld. Want het maakt misschien niet gelukkig, maar het is wél belangrijk.

Moneytalk: deze 9 dingen zijn online écht goedkoper

Ik ben niet zo’n internetshopper. Doe mij maar een echte winkel waar ik kan voelen en zien wat ik kan kopen. Maar sommige dingen zijn online écht goedkoper. Dit zijn mijn 15 favoriete online koopjes.

1. Drogistspullen

Alleen wanneer ik op het laatste moment ontdek dat er iets op is, zie je mij nog in een drogisterij. Of, zoals laatst, toen mijn man mijn auto had geleend en mijn (daarin gelegen) toilettas per ongeluk mee had genomen. Een ochtendje op het schoolplein zonder make-up vind ik geen ramp, maar ik had die dag een fotoshoot. Dat wilde ik toch echt niet met een blote-billen-gezicht ondergaan. Dus liep ik de plaatselijke drogist in. Verder koop ik alles van luiers tot parfum, van deodorant tot zonnebrand online. Mijn favoriete site is Drogisterij.net Overzichtelijk en met goede aanbiedingen.

2. Noten

Ik vind ze zelf niet lekker, maar mijn twee zoontjes en man zijn gek op noten. Van paranoten tot cashew, van pinda’s tot amandelen. Wat zijn die dingen namelijk altijd duur in de winkel. Soms hebben ze grote zakken ongepelde pinda’s bij de Aldi, die neem ik altijd mee. Maar anders betaal je zo een paar euro voor een klein zakje. En die zakjes zijn bij mij thuis zo leeg. Tegenwoordig bestel ik noten in grotere verpakkingen bij denotenshop.nl. Supersnel geleverd, handige herafsluitbare doosjes. En het scheelt gewoon een hoop geld.

3. Speelgoed

Ik koop eigenlijk nooit meer speelgoed in een offline winkel. Een bezoekje aan de speelgoedwinkel is niet meer dan een uitje voor mijn kids. Even kijken en niet kopen. Ja, sorry, zo ben ik. Ik laat ze aanwijzen wat ze leuk vinden en koop dat vervolgens online. Soms op Marktplaats, maar vaak ook bij Internet-toys.com. Een winkel met giga aanbod en gewoon goede prijzen. Check ze, bijvoorbeeld hun Racebanen & Garage’s.

3. Scheermesjes

Deze tip komt van mijn man. Hij koopt zijn scheermesjes niet langer in de winkel maar online op 123scheermessen.nl. Betere mesjes, thuisbezorgd en flink goedkoper. Ze verkopen hier ook losse mesjes, die je old school kunt gebruiken in een herbruikbaar mes. Die blijven een stuk langer scherp. Aldus mijn man.

LEES OOK: Moneytalk: 14 kleine acties die je financieel situatie beter maken

4. Koffie

Koffiediscounter.nl! Je vindt hier alle koffie die je maar kunt bedenken. Ik weet natuurlijk niet of alle koffie hier goedkoper is, maar de espresso-cups die wij vroeger hadden in ieder geval wel. Dat apparaat begaf het en is eigenlijk nooit vervangen. Dus mijn laatste bestelling was een tijdje geleden. Voor de fanatieke koffiedrinkers is dit een topsite. Snelle levering, gewoon goed geregeld. En goedkopere goede koffie.

5. Brillen

Mijn man bestelde voor de grap eens een bril van tien euro op Polette.com Dat kon nooit veel zijn. Het monteur inderdaad een beetje een plastic uitstraling, maar de glazen waren prima. Dan gaf ons het vertrouwen om het eens te proberen met een iets duurdere bril. 50 euro. Het duurde twee weken en toen viel het pakketje in de brievenbus. Vanuit het buitenland. De bril die erin zat zag er prachtig uit. Mijn man draagt ‘m vaak en krijgt vaak complimenten. Hij heeft ernaast nog een bril van de reguliere opticien en laat zijn ogen daar ook ieder jaar even checken. Gezondheid voor alles. Als je online een bril kopen toch een beetje eng vindt, kun je in de Amsterdamse Kinkerstraat of in de Steenweg in Utrecht ook even in real life gaan passen.

6. Je hypotheek

Je hypotheek online regelen scheelt veel geld. Maar pas op. Als je niet weet wat je doet en weinig verstand hebt van online producten, kun je ook veel duurder uit zijn. Omdat je onverstandige beslissingen neemt. Weet je dat wel, dan kan dit heel goed. Kijk bijvoorbeeld eens op Execution Only Hypotheek?

7. Boeken (tweedehands)

Ik ben gek op struinen tussen oude boeken in tweedehands winkels. Je stuit er nog wel eens op een onverwachte vondst. Maar soms zoek je ook gewoon een specifiek boek. Dat is lastig in al die onoverzichtelijke bakken. Bol.com verkoopt sinds een paar jaar tweedehands boeken. Gewoon even de titel intoetsen en checken of ‘ie ook tweedehands te krijgen is. Dat nieuwe boek van Gordon, bijvoorbeeld, kun je nu al tweedehands op bol.com krijgen. Niet voor de reguliere 20, maar 13,50 euro. Alle kleine beetjes helpen. Zeker als je een boekengek bent.

8. Entreekaartjes

Naar een attractiepark gaan en daar aan de kassa een kaartje kopen. Zo zonde! De meeste attracties geven sowieso al korting wanneer je vooraf je tickets online koopt. Bij de Efteling is een kaartje aan de kassa 2 euro duurder dan online. En ook bijvoorbeeld Plopsaland en Julianatoren geven korting. Sowieso dus zonde om die kaarten ter plekke te kopen. En het scheelt je ook nog een eeuwigheid in de rij staan.

LEES OOK: Moneytalk: Marielle had 1,5 ton schuld

9. Babykleding

De schattigste babypakjes kocht ik online op Aliexpress.com, tijdens mijn zwangerschapsverlof. Zou het wel goede kwaliteit zijn, vroeg ik me nog af? ‘Maakt het uit,’ riep mijn man uit de keuken. ‘Ze zijn er zo weer uit gegroeid.’ Gelijk heeft ‘ie. Maat 56 vliegt aan je voorbij, net als de paar maten die komen. Belangrijk aan babykleding is dat het zacht is en makkelijk aan en uit gaat. Alles wat ik bestelde was leuk. Een boxpakje voor 4 euro inclusief verzendkosten. Nu mijn kinderen iets groter zijn koop ik liever in een winkel. Maar voor die hele kleintjes is AliExpress perfect!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moneytalk: deze 9 dingen zijn online écht goedkoper
Sluiten