Anne Broekman
Anne Broekman Kids 31 jul 2016

Mooi: moeder schrijft brief aan ongeboren kind

Voor het eerst zwanger zijn is spannend. Hoe zal jouw kind eruit zien, zijn die gebroken nachten echt zo hels en vooral: wat voor moeder zul je zijn? De Amerikaanse schrijfster Laura Marie Meyers verwoordde al haar verwachtingen en voornemens in een brief aan haar ongeboren baby.

Het duurt nog een tijd voordat zwangere Laura haar baby in haar armen kan houden, maar toch schrijft ze al brieven aan haar ongeboren kind. ‘Ik draag je pas een paar maanden, maar er is nu al zo veel om met je te delen. Het staat allemaal in een klein boekje dat op mijn nachtkastje ligt, en dat ik aan je zal geven als je iets ouder bent.’

Ik beloof je…

In de brief die de schrijfster online plaatste, heeft ze het vooral over de moeder die zij hoopt te worden. En doet ze beloftes aan haar baby. Mooie beloftes, die de meeste moeders misschien herkennen. Dat ze haar kind fouten zal laten maken én vervolgens zal helpen. Maar ook: een luisterend oor bieden na een rotdag.

Vertrouwen

Je kind loslaten is een van de moeilijkste dingen van het ouderschap, dus schrijft Laura: ‘Als je nieuwe dingen probeert, beloof ik dat ik jou niet zal laten zien dat ik een beetje (of waarschijnlijk heel erg) bang ben. Diep vanbinnen zal ik bezorgd, zenuwachtig of doodsbang zijn voor wat er gebeurt als het mislukt, maar mijn angsten zullen jou niet afremmen. Ik zal je vertellen dat je risico moet nemen, ervoor moet gaan, op jezelf moet vertrouwen. Ik beloof je dat ik jou vertrouw.’

Niet uitlachen

De schrijfster zweert ook dat alle verjaardagen groots gevierd zullen worden, inclusief ballonnen, taart en verrassingsfeestjes, of haar kind nou 1 of 35 wordt. En ja, ook cultuur hoort ook bij de opvoeding: ‘Ik zal je mijn liefde voor popcultuur bijbrengen. Ik beloof dat ik je meeneem naar musea, popconcerten en toneelstukken. En ik snap het volkomen als je een compleet gestoorde fan wordt van iets of iemand. Als je belooft mij niet uit te lachen, zal ik je zelfs mijn zelfgemaakte poster van Justin Timberlake laten zien.’

Beschermen

‘Ik beloof om eerlijk tegen je te zijn, zelfs als dat moeilijk is, maar ik beloof ook dat ik je zal beschermen,’ vervolgt Laura. ‘Als er iets is wat jij moet weten, zal ik het jou ronduit vertellen. Maar als het iets is wat meer kwaad dan goed kan doen, dan zal ik het voor me houden. Ik beloof je dat ik het verschil hierin zal proberen te onderscheiden.’

Veel liefde

Ze zal sporten stimuleren, fotoalbums vol herinneringen bijhouden en haar liefde voor boeken bijbrengen. Maar vooral gaat ze haar baby liefde bijbrengen: ‘Een liefde zo groot dat het jou helemaal vervult, en jou veilig doet voelen. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten.’

Zo kan het ook: Moeder schrijft ontroerende brief aan de stiefmoeder van haar kind.

Reageer op artikel:
Mooi: moeder schrijft brief aan ongeboren kind
Sluiten