Sterre Touw
Sterre Touw Eten 15 december 2017

Moonmilk: het drankje wat beter helpt om goed te slapen dan schaapjes tellen

Lig jij vaak ‘s nachts in bed te woelen en te draaien en heb je veel slaapproblemen? Dan hebben we nu misschien een oplossing voor je gevonden. Het drankje moonmilk wordt weer helemaal in. Op social media duiken steeds meer recepten en positieve reacties op. 

Nee, moonmilk is niet de beker warme melk die je voor het slapengaan van je ouders kreeg. Gezondheidsgoeroes hebben er een draai aan gegeven, waardoor het drankje én goed voor het slapen is en er ook nog eens heel trendy uitziet. Het drankje bevat naast melk, ayurvedische kruiden die je niet alleen rustiger maken, maar ook heel goed zijn voor je mentale gezondheid en je immuunsysteem.

LEES OOK: Onderzoek zegt dat structureel te weinig slaap je hersenen aantast

Slaapproblemen

Als je gestrest bent over al het papierwerk op je kantoor of je drukke planning even niet aan kan, kun je problemen ervaren met het in slaap vallen. Je zou misschien denken dat een goed glas wijn zorgt voor een lekker rozig gevoel, maar het tegendeel is waar. Je hebt er namelijk de volgende ochtend weer spijt van. In plaats daarvan is het goed om een lekkere warme mok moonmilk te drinken voor het slapen gaan.

Moonmilk

De bedenker van het drankje, Alaina Sullivan, was aan het experimenteren met kruiden die tegen haar slaapgebrek zouden moeten helpen. Ze ontwikkelde haar eigen moonmilk, die ze nu elke avond voor het slapengaan opdrinkt. Ze legt uit: ‘Het is warme melk en dat is altijd al een veel voorkomend middel tegen slapeloosheid geweest.’ Door plantaardige ingrediënten toe te voegen, bracht ze de helende eigenschappen samen met de warme melk. En wat denk je? Ze slaapt als een roosje.

moonmilk slaapproblemen

Kruiden

Ayurvedische kruiden klinken je misschien onbekend in de oren. Daarom geven we je een paar voorbeelden. Je hebt bijvoorbeeld Ashwagandha, een kruid dat een van de ‘krachtigste kruiden in de Ayurvedische genezing’ is. Het is vooral bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt gebruikt om stress, vermoeidheid en gebrek aan energie tegen te gaan. Daarnaast heb kun je er ook nog Reishi- paddenstoelen aan toevoegen die een groot aandeel zullen hebben in het verminderen van angst.

Roze moonmilk

Er zijn ontelbaar soorten moonmilk, maar onze persoonlijke favoriet is de roze moonmilk van Amanda Paa van Heartbeet Kitchen. Hij is hip en super gezond. Je hebt onder andere amandelmelk, kersensap, honing en ashwagandha-poeder nodig. Maar je kunt het ook helemaal aanpassen naar je eigen wensen. Als je er maar lekker van kunt genieten en er natuurlijk lekker slaperig van wordt.

Slaap zacht.

LEES OOK: En dit is de reden waarom je wél met sokken aan moet slapen

Reageer op artikel:
Moonmilk: het drankje wat beter helpt om goed te slapen dan schaapjes tellen
Sluiten