Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eropuit 24 feb 2014
Leestijd: 2 minuten

Multigeneration travel: iets voor jou?

Multigeneration travel is dé trend voor 2014. Wat het inhoudt? Simpel: je gaat met minstens drie generaties op reis. Je eigen gezin inclusief je ouders, die van je lover, of andere familieleden zoals je tante en oom. Het heeft zo zijn voor- en nadelen om met opa en oma op reis te gaan. Famme geeft je vier redenen om vandaag nog zo’n vakantie te boeken en twee om zo hard mogelijk weg te rennen.

Meer samen zijn

Het hele jaar ben je druk, drukker, drukst. Dikke kans dat opa en oma te weinig aandacht krijgen of met name goed zijn voor het wekelijkse brengen en halen als alternatief voor de crèche. Streep erdoor. Nu is het tijd om te genieten van en met elkaar.

Je doet je eigen ding

Sommige dingen doe je met elkaar, sommige apart. Zo gaan oma en dochter samen fietsen terwijl de rest naar een pretpark gaat. Of de dames nemen een plons terwijl de heren een dappere poging doen iets te vangen (vis, niet jou). Of helemaal fijn: opa en oma stappen in een bootje met de kinderen zodat je me, ehh we-time hebt samen. Je (schoon)ouders meenemen, geeft meer vrijheid. Het voordeel is dat steeds meer ouderen vitaal zijn en makkelijk mee kunnen op een actieve vakantie.

Het is goedkoop

Met hoe meer mensen je bent, hoe goedkoper het meestal is als je de kosten split. En omdat je ouders misschien financieel net wat weerbaarder zijn, zullen ze eerder extra kosten op zich nemen. Doordat jij en je partner goed de weg op het internet vinden, laten ze het uitzoeken en boeken van de reis aan jou over. Heb je alleen even een akkoordje nodig.

Er zijn steeds meer goede accommodaties voor multigeneratie reizen

Familiehuizen schieten als paddenstoelen uit de grond, in binnen- en buitenland. Steeds meer mensen gaan met een groep op vakantie. Deze huizen zijn van alle gemakken voorzien: ieder een eigen badkamer, een speelhoek voor de kinderen, grote tafel om samen aan te eten, noem maar op. Denk bijvoorbeeld aan deze bosvilla Terspegelt bij Eersel of Le Mayne de Boulède (voor 10 personen) in Zuidwest-Frankrijk.

Doe het niet als…

… Je snel mot hebt met je (schoon-)ouders

Ze zeggen niet voor niks dat een vakantie de ultieme relatietest is. Match je al niet lekker in de weekenden dat je bij elkaar bent, begin er dan niet aan. Voor je het weet heb je discussies over of je kind wel of geen snoepje mag of zit je schoonmoeder met de armen over elkaar.

… Rust wil

Het is superleuk om met je familie op vakantie te gaan, maar het brengt je waarschijnlijk ook een hoop onrust. Er is toch altijd iemand om je heen. Ben jij een zorgzaam type die er altijd voor wil zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft? Laat dat los of begin niet aan multigeneration travel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Multigeneration travel: iets voor jou?
Sluiten