Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eropuit 12 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Must-see ballet: Dutch Doubles

Het Nationale Ballet pak Groots uit (ja, met een hoofdletter) de aankomende maanden. In Dutch Doubles halen choreografen, dansers en kunstenaars uit allerlei disciplines het beste in elkaar naar boven. Één voorstelling met vier wereldpremières, geïnspireerd door Nederlandse topkunstenaars.

Wie er meedoen? Nou, choreograaf Hans van Maanen, Jorma Elo, modeontwerpers Viktor & Rolf, fotografe Rineke Dijkstra, harpist Remy van Kesteren en kunstenaar Krijn de Koning bijvoorbeeld.

Viktor & Rolf

Dat het Nationale Ballet en Viktor & Rolf een goede match zijn, zagen we al tijdens hun laatste show waarin de modellen dansers van het ballet waren. Voor deze voorstelling maakte het ontwerpersduo de kostuums én, voor het eerst in hun carrière, de decors in samenwerking met Studio Job. Hoe mooi? En dan maakt ook nog Jorma Elo de choreografie. Zij is wereldwijd een van de meest gevraagde choreografen, onder meer bij het New York City Ballet, American Ballet Theatre en Bolsjoi Ballet.

De andere duo’s

De 24-jarige topharpist Remy van Kesteren werkt samen met de 81-jarige koning van de dans Hans van Maanen, choreograaf Ton Simons creëert een nieuw ballet waarvoor fotografe Rineke Dijkstra een foto/video-installatie maakte en choreograaf Juanjo Argués gaat met Krijn de Koning aan de slag.

Zien?

Dutch Doubles is vanaf 16 april te zien in Het Muziektheater in Amsterdam. Kijk voor meer info en tickets op het-ballet.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Must-see ballet: Dutch Doubles
Sluiten