Redactie
Redactie Eropuit 13 okt 2014

Must-see: het huwelijk van de 12-jarige Thea met de 37-jarige Geir

Afgelopen zaterdag (11 oktober) was het zo ver: de 12-jarige Thea ging trouwen met de 37-jarige Geir. Via onze Facebook ontvingen we honderden reacties op Thea’s trouwplannen, en wij geven jullie graag een update.

Het Noorse huwelijk vond plaats in de Sint Jacobskerk in Oslo. In een speciaal vrijgegeven video zien we hoe Thea zich voorbereidt en uiteindelijk de lange weg naar het altaar loopt. De kerk is tot de nok toe gevuld met journalisten en fotografen, terwijl buiten een boze menigte met spandoeken protesteert.

Uiteindelijk staat Thea oog in oog met haar 25 jaar oudere verloofde. De priester stelt haar die ene onvermijdelijke vraag: ‘neemt u Geir aan tot uw wettige echtgenoot?’ Het meisje schudt voorzichtig haar hoofd en wat er dan gebeurt moet je echt even met eigen ogen zien:

Wauw kippenvel! Thea kon lachend het toneel verlaten. Haar dappere poging om meer aandacht te vragen voor gedwongen kindhuwelijken zit er op. Helaas hebben dagelijks 39.000 andere meisjes minder geluk. Wij hopen van harte dat deze ijzersterke campagne van Plan Noorwegen deze cijfers drastisch helpt verlagen. Wij in Nederland kunnen ook ons steentje bijdragen door projecten zoals ‘meisjes als bruidschat’ te steunen.

Thea en haar vriendinnen poseerden na afloop trots voor de camera. Zij kunnen zorgeloos verder met hun leven en met datgene wat zo belangrijk is: een meisje zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Must-see: het huwelijk van de 12-jarige Thea met de 37-jarige Geir
Sluiten