Redactie
Redactie Work & Life 24 mei 2016

Must-see! Scandinavische sferen in een appartement in Haarlem

Onze collega’s van ROOMED kijken binnen bij Nederlandse woningen met de mooiste en meest stijlvolle interieurs. Is Scandinavisch wonen helemaal jouw stijl? Dan moet je zeker de foto’s van dit pareltje in Haarlem bekijken.

In dit huis woont Sanne van het blog &stijl samen met haar man en zoontje. Je hoeft haar niet goed te kennen om te weten waar zij van houdt; de inrichting van haar huis spreekt namelijk al boekdelen!

Hier geen kleuren, maar heel veel wit, grijstinten en natuurlijke materialen. Het huis is tot in de details afgestyled en daardoor súper Pinterest-waardig. Tja, niet geheel onverwacht bij een interieurblogger thuis natuurlijk. Sanne shopt graag bij de kringloopwinkel en geeft veel van haar vondsten een kleine make-over; meestal met een likje witte verf. Dit appartement is hét voorbeeld van hoe je een huis stijlvol inricht zonder al teveel geld uit te geven.

In de woonkamer wilde Sanne het liefst een laminaatvloer, maar dat lukte niet vanwege de ongelijke ondergrond. Dan maar een betonvloer, maar omdat het een huurhuis is, ga je daar nou niet echt in investeren. Nu ligt er vinyl, waardoor je toch de sfeer van een betonvloer creëert. Woon je ook in een huurhuis en vind je het lastig om je huis naar jouw smaak in te richten? Met deze zes kleine aankopen maak je er toch je thuis van.

De grote afbeelding van Kate Moss liet Sanne bij BN International afdrukken op behang. Een leuke én gedurfde manier om je huis een persoonlijke touch te geven. Dit is ook wel iets waar Sanne trots op is: ze durft dingen groots te veranderen in huis. Bevalt het niet? Dan verandert ze het gewoon weer of haalt ze het weg. Zo simpel is het!

Het balkon is eigenlijk een verlengstuk van de woonkamer doordat het balkon is aangekleed met vloerkleden en kussens. Onder de gecreëerde zithoek is ruimte voor Bo om te spelen in zijn geïmproviseerde ‘tent’.

Je kunt je huis op verschillende manier persoonlijk maken en één van die manieren is door middel van kunst. Ook daarin zijn natuurlijk weer gradaties. De één kiest voor werk van zijn of haar favoriete kunstenaar en de ander kiest weer voor eigen werk of foto’s. Sanne koos voor een mix van werk dat zij op internet vond en foto’s die zij zelf maakte, zoals de foto van haar zoontje met een indianentooi op. Deze hangt zowel in de woonkamer als in het trapgat.

Deze kamer is toch wel de droom van ieder kind. Het staat vol fantastisch speelgoed met als eye-catcher natuurlijk de tipi tent. Hier kan menig vader en moeder heel wat inspiratie uit halen. Het bed nam Sanne gratis over en is oorspronkelijk een IKEA bed, dat omkeerbaar is. Ze gaf het een likje witte verf en zette als achterwand een bergenpatroon dat zij eerder gebruikte voor een fotoshoot van een kindermeubel-lijn. De poppenhuizen in de kinderkamer vond Sanne bij de kringloopwinkel.

Meer wooninspiratie? Check ROOMED!

Tijd voor iets nieuws? Maak in een handomdraai een knusse leeshoek voor kinderen >

Reageer op artikel:
Must-see! Scandinavische sferen in een appartement in Haarlem
Sluiten