Eva Dusch
Eva Dusch Erop uit 13 mei 2016

Muziekfestival? Nee joh, dit is dé trend op festivalgebied (and we love it)

Het aantal festivals lijkt elk jaar weer toe te nemen. Vooral de zomer is één groot feest. Maar af en toe even geen harde muziek, massa’s mensen, gillende kinderen en een gigantische kater is ook wel fijn. Interessant? Walk this way.

Want deze vier festivals draaien om beweging en sport. Natuurlijk ben je niet op een festival om alleen maar spieren te kweken en peentjes te zweten, maar als dit gecombineerd gaat met subtiele muziek, veel zon, relaxen, oneindig lachen en lekker eten zonder vetrolletjes te kweken, waarom niet?

[STAP stap=”1″]

YogaFest


De naam zegt al genoeg: dit festival draait om yoga. Leuk voor iedereen die al jaren op de mat staat, maar ook voor de beginners en nieuwsgierigen. Op het programma staan uiteraard veel yogalessen, maar ook rustgevende meditatiesessies, muziekoptredens, wellness behandelingen en workshops. Er zijn 7 internationale yoga teachers, 7 Amsterdamse yoga teachers en 3 meditatie guru’s. Naast fysieke activiteit is er ook genoeg mentale training, dankzij het Wisdom programma bestaande uit 7 lezingen en 4 films. Of zet je denken gewoon even helemaal op nul tijdens het shoppen door de publiek toegankelijke shopping lane (25 stands).
Waar? Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer? 18 en 19 juni
Kaarten? Weekendticket €145, zaterdagticket €89, zondagticket €79, single class ticket €19,50 en de shopping lane is vrij toegankelijk.
Kindvriendelijk? Nee.
Meer weten? Yogafestinternational.com

[STAP stap=”2″]

Surfana Festival


Heb jij ook wel eens dat je die fantastische surffoto’s ziet en denkt: hoe tof zou het zijn om op zo’n board te staan? Het ziet er zo stoer uit. En hoe vrij moet je je wel niet voelen. Surfen leer je niet in één dag, maar wie alleen al een gooi wil doen in de goeie richting kan terecht bij dit driedaags festival. Binnen de duinen wordt het strand omgetoverd tot een heus surfersdorp waar je mee kunt doen aan waterclinics als surfen en catamaran varen. Even uitrusten? Duik met je kont in het zand voor een fijn uitzicht (hallo knappe surfers).
Waar? Bloemendaal aan Zee
Wanneer? 12 t/m 14 juni
Kaarten? Vanaf € 37,50
Kindvriendelijk? Ja, zeker!
Meer weten? Surfanafestival.com

[STAP stap=”3″]

Buiten Adem Festival

Klinkt erger dan het is, maar stilzitten is er niet bij. Dit sportieve festival leunt op de bekende pilaren van dj’s en foodtrucks maar met als unieke toevoeging: je kunt de hele dag door verschillende hippe sporten uitoefenen. Voor iedereen die van festivals én sporten houdt. De line-up bestaat uit verschillende hippe sporten, zoals: bootcamp, yoga, personal training, sprinten, trampolinefitness en sportsessies die geheel gericht zijn op je buik-en rugspieren. Iedere sport duurt maximaal 15 of 30 minuten zodat je kunt afwisselen. Of neem even een break en geniet van een sandwich, biofrietje of smoothie.
Waar? De Vrije Wolf, Utrecht
Wanneer? 17 september
Kaarten? Gaan deze maand in de verkoop, so stay tuned.
Kindvriendelijk? Als ze van sporten en muziek houden.
Meer weten? buitenadem.com

[STAP stap=”4″]

Madnes


Dit jaar alweer de negende editie van dit sportieve én culturele festival. Een weekend lang kun je samen met het gezin (of alleen) genieten van surflessen, een halfpipe op het strand, beach volleybal, beach rugby, bootcamp en paaldansen. En je leerde nog nooit zo fanatiek hoelahoepen. Let op: vergeet je van tevoren niet in te schrijven voor de clinics, dit kan via de website. En hadden we al gezegd dat het plaats vindt op Ameland. Wij zijn om.
Waar? Strandweg, Nes, Ameland
Wanneer? 1 t/m 3 juli
Kaarten? via Ticketswap
Kindvriendelijk? Absoluut. Krijg ze maar weer mee naar huis.
Meer weten? Madnesfestival.nl

Ben jij ook meer van de ‘gezonde’ festivals? Praat mee op Facebook!

Natuurlijk gaan de kinderen mee! Met deze 10 tips overleven jullie elk festival>

Reageer op artikel:
Muziekfestival? Nee joh, dit is dé trend op festivalgebied (and we love it)
Sluiten