Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 3 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Bekend YouTube-stel onder vuur na afstaan adoptiezoon (4)

De 32-jarige YouTuber Myka Stauffer en haar partner James (33) krijgen bakken kritiek over zich heen nadat ze hebben besloten hun vierjarige adoptiezoon Huxley af te staan. In een video vertellen de twee over de hartverscheurende beslissing.

Ruim twee jaar nadat Huxley werd geadopteerd door Myka en James hebben zijn ouders besloten hem te plaatsen bij een ander gezin.

Myka Stauffer

De bekende YouTubers vertellen in een video dat ze Huxley, die autisme heeft, niet de speciale begeleiding kunnen geven die hij nodig heeft. Volgens Myka en James heeft hun zoon namelijk meer aandacht nodig dan het adoptiebureau hen oorspronkelijk had verteld.

Het herplaatsen van Huxley noemt het stel de moeilijkste beslissing van hun leven. In tranen vertellen de twee voor de camera over de pijn die ze voelen door het afstaan van hun zoon. Inmiddels woont het jongetje bij een gezin dat volgens Myka en James ‘veel beter bij hem past’.

Myka, James en hun kinderen

‘Zware dagen’

Myka en James runnen samen een veelbekeken YouTube-kanaal en deelden de afgelopen jaren hun leven als gezin met vier biologische kinderen en adoptiezoon Huxley. Zo was in de succesvolle serie onder meer het complete adoptieproces van Huxley te zien: van de eerste weken samen tot aan de opvoeding van het jongetje.

Al in januari vertelden Myka en James openhartig over de opvoeding van Huxley. Zo lieten ze weten veel zware dagen te hebben vanwege hun zoon. Ook in hun nieuwste video vertellen ze daarover: ‘Het was gewoon zwaarder dan we ons ooit konden voorstellen. We moesten deze beslissing nemen, ook al houden we heel erg van hem.’ Myka vindt dat ze heeft gefaald als moeder. ‘Voor de volle vijfhonderd procent’, vertelt ze.

Bakken kritiek

Myka en James kunnen absoluut niet rekenen op steun van kijkers. Zo zijn veel volgers overtuigd dat het adopteren van Huxley een publiciteitsstunt is. Een Twitteraar reageert vol ongeloof: ‘Ze heeft een kind geadopteerd om meer volgers te halen en nu geeft ze hem gewoon weg alsof het om een gesponsord product gaat.’ Inmiddels is er ook een petitie gestart waarin wordt opgeroepen alle gesponsorde posts en video’s met Huxley te verwijderen van social media.

In onderstaande video vertellen Myka en James over het afstaan van Huxley

Meer lezen? 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Bekend YouTube-stel onder vuur na afstaan adoptiezoon (4)
Sluiten