Redactie
Redactie Body 20 september 2014

Mysterie rondom #9/11 trouwfoto opgelost

Soms zijn verhalen zó ontroerend, mooi of interessant dat wij ze graag met jullie delen. Zo ook deze: een vrouw vond een trouwfoto op Ground Zero en loste het mysterie na 13 jaar op.

Toen Elisabeth Stringer Keefe bij toeval een trouwfoto vond op de 9/11 rampplek, had ze twee dringende vragen: wie zijn dit? En zijn deze mensen veilig? Om het mysterie op te lossen besloot ze de foto te delen via social media. Zou het de gewenste buzz creëren?

Helaas leverden haar posts weinig op, maar Elisabeth gaf niet op. Ze bleef de foto 13 jaar lang delen op 11 september! Haar grote inzet werd beloond, want dit jaar gebeurde er iets dat ze nooit had verwacht: de foto werd bijna 60.000 keer geretweet. Ze was positief verrast:

I feel like people are giving it the exposure it needs to get the right set of eyes on it. Twitter has literally taken it up. I think that it could be the year that it gets back to the owner. I hope so.

Ze kreeg gelijk. Dit jaar reageerde Fred Mahe, de man die linksachter op de foto staat. Hij tweette:

Fred wist niet alleen wie de mensen op de foto waren, hij kon ook nog melden dat iedereen veilig en wel was. De foto was niet van de bruid of bruidegom, maar van Fred zelf. Hij bewaarde de foto op zijn kantoor dat gesitueerd was op de 77ste verdieping van het World Trade Center! Gelukkig was hij 11 september 2001 niet op zijn werkplek aanwezig. Elisabeth was dolblij met zijn reactie en deelde het nieuws met de wereld:

#Happyending #911photo. Eind goed, al goed.

Reageer op artikel:
Mysterie rondom #9/11 trouwfoto opgelost
Sluiten