Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 3 okt 2015

Deze 10 mythes over seks moet je geen minúút langer geloven

We laten ons graag van álles wijsmaken als het gaat over seks. Maar feiten checken, ho maar. Heb jij je misschien al die tijd wel zorgen gemaakt om helemaal niets.

Breek je hoofd niet langer over die seksfabels, wij hebben er tien voor je op een rijtje gezet:

1. Grote voeten…

…betekenen niet meteen dat ook zijn onderbroek goed gevuld is. En nee, dat kun je ook niet aflezen aan de grootte van zijn handen of zijn oren. Er is maar één manier om er wel achter te komen.

2. Seks is een goede vervanging voor sport

Met een potje seks van 30 minuten verbrand je ongeveer 80 tot 150 calorieën. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen, maar je kunt seks geen ‘sporten’ noemen. De tijd dat je hartslag zodanig omhoog gaat door je inspanning is daar namelijk veel te kort voor.

3. Mannen denken elke zeven seconden aan seks

Dat zou dus 57 duizend keer per dag zijn! Beetje veel vind je niet? Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen ongeveer negentien keer per dag aan seks denken. En dat is bijna net zo vaak als dat ze aan eten denken. Vrouwen denken ongeveer tien keer per dag aan seks.

4. Vrouwen kunnen geen natte dromen krijgen

O nee? Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat ongeveer 40 procent van de deelnemende vrouwen wel eens een natte droom heeft gehad. De cijfers van de natte dromen bij mannen liggen weliswaar hoger, maar vrouwen kunnen er dus ook wat van in hun slaap!

5. De anticonceptiepil zorgt ervoor dat je kílo’s aankomt

Toen de Pil net verkrijgbaar was zat er ontzettend veel oestrogreen en progestreen in. Dat is tegenwoordig een heel stuk minder. Maar liefst 49 onderzoeken hebben aangetoond dat de anticonceptiepil niet voor extra gewicht zorgt.

6. Mannen moeten klaarkomen om te genieten van seks

Veel vrouwen zien het als doel om de man te laten klaarkomen. Pas als dat gebeurd is denken veel vrouwen dat ze het goed hebben gedaan. Dat is echter helemaal niet het geval, want mannen kunnen net zo hard genieten van het voorspel en jouw technieken vóór het moment suprême.

7. Seks doet een ongeboren baby pijn

Veel mensen weten wel dat dit niet waar is, maar het is een naar idee. Het geslachtsdeel van de man komt namelijk maar tot de baarmoedermond, zelfs als hij heel diep gaat. Je baby zit een heel stuk dieper in je buik en heeft daar dus helemaal geen last van. Seks tijdens de zwangerschap is dus niet pijnlijk of vervelend voor je baby, ook niet in het laatste trimester.

8. Mannen hebben altijd zin

Ook mannen zijn soms moe, chagrijnig of hebben gewoon alleen behoefte aan fijne knuffels.

9. Na je zestigste heb je echt geen seks meer

Echt wel! Onderzoek heeft aangetoond dat 74 procent van de ondervraagde mannen en 70 procent van de ondervraagde vrouwen nog regelmatig seks hebben en daar meer tevreden over zijn dan over de seks die ze hadden toen ze jonger waren.

10. Je kunt soa’s oplopen via een vieze wc-bril

Virussen kunnen niet lang buiten het menselijk lichaam in leven blijven, dus die koude, stenen toiletbril maakt heel snel een einde aan deze ziekmakers. Gelukkig is dit dus niet waar.

Grappig, dit is dé dag waarop de meeste mensen seks hebben >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze 10 mythes over seks moet je geen minúút langer geloven
Sluiten