Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 27 jul 2015

Na 345 dagen ziekenhuis mag baby Trevor eindelijk naar huis

Als de verpleegsters een feestje geven en hun vrije dag opofferen omdat er iemand het ziekenhuis verlaat, dan weet je dat er iets speciaals aan de hand is. Baby Trevor werd na amper 23 weken zwangerschap geboren, na 345 dagen in het ziekenhuis mag hij nu ein-de-lijk naar huis.

Becky Frolek was amper 23 weken zwanger toen ze voelde dat het fout zat. Ze ging linea recta naar het ziekenhuis en daar werd zoontje Trevor veel te vroeg geboren. Hij woog amper 624 gram. De achtbaan die volgde duurde ruim een jaar lang. Het jongetje werd geopereerd aan zijn ogen en hart. Meer dan eens dachten de artsen en de ouders dat Trevor het niet zou halen. Hij was zo klein dat vader Bo zijn trouwring om de voet van zijn zoontje kon schuiven. Bo: ‘De dokters waarschuwden meteen dat er goede en slechte dagen zouden zijn. We namen het uur per uur, minuut per minuut.’

Nu, na 345 onzekere dagen, mag Trevor dan eindelijk naar zijn eigen huis in North Dakota in de Verenigde Staten. Moeder Becky noemt het een mirakel. De knul is niet lang meer de enige baby in huis, binnen een paar maanden krijgt Trevor er een broertje of zusje bij. Becky en Bo kunnen bijna niet gelukkiger zijn.

Lees ook: 5 redenen waarom prematuurtjes ontzettend inspirerend zijn >

Reageer op artikel:
Na 345 dagen ziekenhuis mag baby Trevor eindelijk naar huis
Sluiten