Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 14 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Dingen die je beter niet kunt doen nét nadat je seks hebt gehad

WAUW. Je hebt net een intens orgasme ervaren, net als jouw partner. Uitgeteld zakken jullie naast elkaar neer in bed. Je zweet, hebt het bloedheet maar voelt je oh zo gelukkig. Hoe happy je op dit moment ook bent, er zijn een aantal dingen die je na de seks beter niet kunt doen.

Dingen die je niet moet doen na de seks

Jij weet ongetwijfeld wat je allemaal wél wilt doen na de seks. Slapen bijvoorbeeld want na dat potje sexercising ben je soms doodop. Ontspannen een Netflix-serie kijken en snacks eten in bed: ook een briljant idee. Toch zijn er een aantal dingen die je na de seks beter niet kunt doen.

1. Blijven liggen

Waarom? Omdat jij eerst naar de wc moet. Zeker als je bedpartner in jou is klaargekomen. Om een blaasontsteking en andere ongemakken te voorkomen, is het verstandig direct hierna even naar het toilet te gaan om alles uit te plassen.

2. Problemen bespreken

Hoewel de endorfines door je lichaam gieren, is dit niet het moment om over jullie relatieproblemen te beginnen. Jullie zijn allebei net klaargekomen, nog buitenadem en dat kan voor verhitte discussies zorgen.

Waarschijnlijk zit jouw partner (en jij zelf) er op dit moment niet op te wachten dat te bespreken. Dit kun je beter in een meer serieuze setting doen. Dan kun je uiteindelijk veel dichter bij je gevoel blijven – zonder al die endorfines.

3. Jullie relatie labelen

Bij het klaarkomen, komt ook een enorme dosis endorfine vrij. Dit laat je intens gelukkig voelen en dat kan dus logischerwijs ook gevolg hebben voor jouw gevoel voor de ander. Hebben jullie nog geen relatie? Laat de ‘ik hou van jou’ dan even achterwege op dit moment. Het is beter om dit soort dingen voor de eerste keer op een ander moment te bespreken. Maakt het uiteindelijk veel romantischer en gemeender.

LEES OOK: Zitten jij en je partner in een sleur? Zo geef je je relatie een boost

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dingen die je beter niet kunt doen nét nadat je seks hebt gehad
Sluiten