Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 14 nov 2016

Prachtig deze foto die gemaakt werd na een lotusgeboorte

Een foto om voor altijd te koesteren. Lynn Parlow koos niet alleen voor een lotusgeboorte bij haar tweede zwangerschap, maar legde deze geboorte ook nog eens prachtig vast. Wauw, wij zijn onder de indruk!

Bij een lotusgeboorte wordt de navelstreng niet doorgeknipt, maar blijft de placenta een langere tijd aan de baby zitten. Dit wordt gedaan totdat de placenta volledig is uitgedroogd, om de volledige hoeveelheid bloed die een navelstreng en placenta bevatten door de baby opgenomen te laten worden.

Een prachtige herinnering aan de geboorte van je kind

LEES OOK: Verbluffend: geboorte van een kindje in de vruchtzak (kans van 1 op 80.000)

‘Ik wist dat ik zo lang mogelijk wilde wachten met het afknippen van de navelstreng, zodat de baby al haar bloed terug kreeg,’ vertelde moeder Lynn Parlow aan Parents.com. Haar vorige kind was ook op deze manier geboren, maar daar zijn nooit foto’s van gemaakt. Reden genoeg om dat deze keer wél te doen.

Gekookte spaghettisliert

Lynn wilde dit proces dit keer goed vastleggen, dus schakelde ze fotograaf Renee Bergeron van Little Earthling Photography in om een mooie foto te maken. ‘Toen de foto gemaakt werd, was de navelstreng volledig wit. Het leek op een dikke, gekookte spaghettisliert.’

Gelukkig is Lynn wel heel blij met die gekke spaghettisliert, die toevallig ook nog eens lang genoeg was om in de vorm van een hartje te leggen. Uiteindelijk heeft baby Lydia Jane ongeveer een uur aan de placenta vast gezeten.

Op het geboortekaartje van Lydia Jane hadden deze 16 goudeerlijke dingen zo kunnen staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

parents.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Prachtig deze foto die gemaakt werd na een lotusgeboorte
Sluiten