Redactie
Redactie Gezondheid 25 apr 2016

Na het zien van deze video denk jij heel anders over shoppen

Advertorial
Ken jij de term fast fashion? Simpel gezegd is dit alle kleding die je voor een appel en een ei koopt. Meestal minder van kwaliteit, maar hé, het is goedkoop en na dit seizoen gooi je het weer weg. Een shirt van vijf euro, why not? Als het leuk is…

In dat geval moet je even deze eye-opener kijken. We willen niet met het vingertje wijzen (zelf shoppen we ook vaak genoeg bij de grote ketens), maar het is wel goed om je bewust te zijn van fast fashion. Zodat je in het vervolg een afgewogen keuze maakt.

Op 24 april 2013 stond de wereld namelijk even stil doen in Bangladesh een textielfabriek instortte en 1135 werknemer overleden. Dat nooit meer, besloten we massaal. Tijd om een einde te maken aan fast fashion: geen verkapte slavernij, gesjoemel met chemische stoffen en goedkope massaproductie meer.

ARMEDANGELS

Een van de kledingmerken die hier druk mee bezig is, is ARMEDANGELS. Het van oorsprong Duitse merk begon in 2007 met een kleine collectie t-shirts, maar inmiddels shop je er vanalles! De collectie wordt onder andere gemaakt van 100% biologisch katoen, gerycled katoen, ‘modal’ (vezels van duurzaam beukenhout) en geproduceerd onder eerlijke omstandigheden: fair trade en GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standard). Bekijk de fashionable kleding (zónder geitenwollensokken-gevoel) hier.

Reageer op artikel:
Na het zien van deze video denk jij heel anders over shoppen
Sluiten