Thea Tijssen
Thea Tijssen Mind 12 oktober 2016

Na kindvrije vakanties en horeca, nu kindvrije vluchten: what’s next?

Er waren al kindvrije vakanties, hotels en restaurants en daar zijn nu ook kindvrije vluchten bijgekomen. En waarom zouden we het hierbij laten? Als we toch lekker kindvrij bezig zijn, heb ik nog wel een paar suggesties voor plekken waar we kinderen prima kunnen weigeren.

In navolging van de luchtvaartmaatschappijen Scoot en Malaysia Airlines heeft nu ook de Indiase budgetmaatschappij IndiGo kindvrije zones aan boord van haar vliegtuigen geïntroduceerd. Een aantal rijen van de premium stoelen, waar je wat meer beenruimte hebt, zijn aangewezen als kindvrij. Kinderen onder de 12 mogen daar niet meer zitten. Zij zitten vanaf nu dus ver weg van de volwassenen die zich altijd keurig en voorbeeldig gedragen tijdens vluchten. Vraag maar aan een willekeurige purser of steward(ess)).

LEES OOK: Voor het eerst vliegen met kinderen – enjoy!

Vind je die kindvrije zones wel een goed idee? Wat dacht je van de volgende opties:

[STAP stap=”1″]

Kindvrije supermarkten

Want hoe irritant dat je altijd over die dreinende, krijsende peuters moet heenstappen die te pas en te onpas op de grond gaan liggen schreeuwen omdat ze geen snoep/koek/aandacht krijgen.

[STAP stap=”2″]

Kindvrije zwembaden

Dat scheelt weer een hoop ballen tegen je hoofd als je lekker je baantjes aan het trekken bent.

[STAP stap=”3″]

Kindvrije voetbalvelden

Zijn we in één klap van die fanatieke ouders langs de zijlijn af!

LEES OOK: Je weet dat je een echte voetbalmoeder bent…

[STAP stap=”4″]

Kindvrije IKEA’s

Daarmee wordt het omroepen van: ‘Andreas, Pip, Yassine en Alinda willen graag opgehaald worden uit de ballenbak!’, eindelijk voltooid verleden tijd.

[STAP stap=”5″]

Kindvrije koffietentjes

Is meteen die discussie van borstvoeden in het openbaar voor een deel gesust (immers een hoop potentiële ‘voedplekken’ minder).

LEES OOK: Borstvoedende moeder zet zich schrap en wordt verrast

[STAP stap=”6″]

Kindvrije kinderboerderijen

Uhm… wacht even. Dat worden dan dus gewoon ‘boerderijen’. Nou ja, daar moeten we nog even iets op vinden.

[STAP stap=”7″]

Kindvrij openbaar vervoer

Want je wordt toch gek van die buggy’s in de tram/bus/metro/trein? Ze gaan maar lekker lopen, die ouders met hun baby/dreumes. Is goed voor ze!

[STAP stap=”8″]

Kindvrije speeltuinen

Dan kunnen die ondingen meteen weg. Kunnen we daar mooi extra parkeerplaatsen neerzetten. Of iets anders lelijks ehh… leuks.

Ben ik nog iets vergeten wat jou betreft? Als jij nog een briljant idee hebt voor deze kindvrije-lobby, laat het hier dan even weten.

Voor het geval jij je – heel gek – niet helemaal kunt vinden in bovenstaande punten, in deze eettentjes zijn je kinderen wél welkom.

Reageer op artikel:
Na kindvrije vakanties en horeca, nu kindvrije vluchten: what’s next?
Sluiten