Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Work & Life 11 mrt 2015
Leestijd: 4 minuten

Naar de boekenwinkel, want deze 8 parels wil je niet missen!

Wat is het fijn die zon, alles om je heen lijkt wel mooier en beter. Nog even en dan kun je weer in je shirtje de tuin in. Je hebt natuurlijk wel iets te lezen nodig in je relaxte tuinstoel. Hier alvast een lijstje met boeken die komende twee maanden verschijnen.

1. On Top – Anna Nooshin

Dit autobiografische handboek vertelt het verhaal van Anna Nooshin, de oprichter van de website NSBML. Als kind zat ze in een asielzoekerscentrum, maar nu reist ze voor haar succesvolle website de hele wereld over. Hoe is ze zo succesvol geworden? Maar vooral ook, hoe kun jij dat ook worden? Heb je altijd al willen ondernemen en zoek je inspiratie? Dan ben je bij dit boek zeker aan het juiste adres! Meer lezen over Anna Nooshin? Lees ook ons interview met haar!

2. Lieve mama – Eshter Verhoef

Verpleegkundige Helen is getrouwd met een succesvol horecaondernemer en samen hebben ze drie kinderen. Ondertussen lezen we ook over de 18-jarige Ralf, hij woont nog bij zijn ouders en laat zich meeslepen in het criminele circuit. Met zijn vrienden plant hij een overval op de woning van Helen…

We waarschuwen je alvast: dit boek lees je in één keer uit, want net als alle boeken van Esther Verhoef, is dit boek extreem spannend. En net als je denkt te weten hoe het zit, wordt al die zekerheid weer onder je voeten vandaan getrokken…

3. Terug naar huis – Nora Roberts

Als haar man Richard verongelukt, weet Shelby niet meer wat ze moet doen. Al snel komt ze erachter dat niets is wat het lijkt en dat haar man lang niet zo onschuldig was als ze dacht. Met haar dochter Callie gaat ze terug naar Tennessee, waar ze oorspronkelijk vandaan komt. Daar lijkt ze zich weer helemaal hervonden te hebben, maar oude vetes van Richard gooien roet in het eten. Een verhaal vol verrassingen met voor ieder wat wils. Het is grappig, romantisch en spannend tegelijkertijd.

4. Het oudste dochter effect – Lisette Schuitemaker en Wies Enthoven

Oudste dochter zijn, is niet altijd makkelijk. Er zijn zelfs karaktertrekken die voor alle oudste dochters herkenbaar zijn. ‘Een oudste dochter wil bijvoorbeeld altijd alles goed doen. Fouten maken zit er voor deze perfectionist niet in. Ook doet een oudste dochter alles vol overgave en vindt zij het lastig te begrijpen wanneer anderen haar overheersend vinden.’
Ben jij oudste dochter? Dan weet je nu eindelijk waar al je gekke trekken vandaan komen. Daarom is het boek ook leuk voor de mensen dichtbij een oudste dochter!

5. Vive la France – Linda van Rijn

Tijdens de vakantie van Esther en Rob in Frankrijk gedraagt Rob zich raar. Als de irritaties van Esther oplopen, besluit ze een dag in Parijs te gaan winkelen met haar dochter. Als ze terugkomen staat alles op zijn kop… Dit boek is echt voor jou als je van literaire thrillers houdt. Volgens Linda zelf is het boek ‘spannender en beter dan al mijn voorgaande boeken’. Dat belooft wat!

6. De geheugenman – David Baldacci

Deze zoveelste razend spannende thriller van David Baldacci gaat over Amos Decker. Hij heeft een perfect geheugen gekregen na een harde klap tegen zijn hoofd. Als hij op een avond thuiskomt vind hij de lichamen van zijn dochtertje, vrouw en zwager. Het is een onopgeloste zaak totdat iemand zich een jaar later aangeeft. Decker móet weten wat er is gebeurd en gaat op onderzoek uit. Maar de waarheid blijkt erger dan hij zich ooit had kunnen voorstellen en vergeten is geen optie.

7. Totaal door het dolle heen – Karen Joy Fowler

Rosemary heeft een fantastische jeugd. Ze woont in een oude boerderij met haar ouders, oudere broer en jongere zusje Fern. Tot ze op een dag thuiskomt en ontdekt dat Fern weg is. Er wordt nooit meer over haar gepraat. Jarenlang probeert Rosemary te ontdekken wat er met Fern gebeurd is en wat de relatie is met haar vader, een gedragspsycholoog. Ontrafel het bizarre mysterie en laat het boek je aan het denken zetten. Misschien niet helemaal weggelegd voor de nieuwsgierigen onder ons, want het vraagt om absolute beheersing!

8. Het spel van de macht – Danielle Steel

De manier waarop mannen en vrouwen omgaan met macht, kan wel eens van elkaar verschillen. En dát is precies waar deze liefdesroman over gaat. Geniet van de spannende relatie tussen Fiona en Marshall.
Fiona Carson is een succesvolle zakenvrouw. Ondanks dat ze gescheiden is, is ze helemaal gelukkig. Ze heeft fijn werk en heeft het gezellig met de kinderen. Marshall Weston bekleedt een toppositie, maar zijn privé-leven laat nog wat te wensen over.

Boeken wil je natuurlijk wel een beetje stijlvol kunnen opbergen. Doe inspiratie op met deze prachtige kasten.

En koop je deze week een boek, dan krijg je het boekenweekgeschenk gratis. En dus kun je gratis met de trein reizen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Naar de boekenwinkel, want deze 8 parels wil je niet missen!
Sluiten