Redactie
Redactie Kinderen 28 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Tijdens de Nacht van het Kind op 1 juni slaan vier goede doelen de handen ineen

KiKa, Edukans, Lilliane Fonds en Het Vergeten Kind slaan voor het eerst de handen ineen voor kinderen in nood. Wereldwijd liggen miljoenen kinderen wakker vanwege hun handicap, omdat ze ernstig ziek zijn, nooit naar school kunnen of vanwege hun onveilige thuissituatie. Het doel is dat er op 1 juni, tijdens de Nacht van het Kind, zoveel mogelijk mensen wakker blijven en geld inzamelen voor kinderen in nood om al die kinderen weer een goede nachtrust te geven en ze kind te laten zijn.

Kinderen die wakker liggen

Op 1 juni is de Internationale Dag van het Kind, een feestdag die wereldwijd op verschillende manieren gevierd wordt. Deze vier stichtingen bedachten dat er wereldwijd miljoenen kinderen zijn die geen reden tot feest hebben. Daarom roepen KiKa, Edukans, Lilliane Fonds en Het Vergeten Kind heel Nederland op de Nacht van het Kind te steunen. Dat kun je doen door geld op te halen met een eigen georganiseerde actie, denk aan een honden uitlaatservice of discozwemmen. Je kunt natuurlijk ook een actie steunen, je vind hier een overzicht van alle acties. Liever eenmalig een donatie doen? Dat kan ook! Sms dan KIND naar 1008. Voor meer informatie kijk op de website van Nacht van het Kind.

Samen staan we sterk

Dit is de eerste keer dat de vier goede doelen samenwerken en een unieke kans om samen veel mensen tegelijk bereiken. Het is een gezamenlijke extra inspanning bovenop alle energie die ze als individuele organisaties steken in het terugdringen van kinderleed. Wat ze ook hebben en waar ze ook vandaan komen, een kind moet zorgeloos kunnen slapen. Een kind moet altijd kind kunnen zijn. Caroline Tensen (vriend van KiKa), Fedja van Huet (ambassadeur van Liliane Fonds), Bracha van Doesburgh (ambassadeur van Edukans) en Jamai Loman (ambassadeur van Het Vergeten Kind) zijn aangesloten bij dit initiatief. Met het geld dat binnenkomt worden door ieder doel belangrijke initiatieven gerealiseerd.

Waar gaat de opbrengst heen?

Stichting Kika
Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. We willen niet dat drie van de vier kinderen met kanker genezen. Nee, we willen dat ze allemaal genezen. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Onderzoek gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. De bijdrage die wordt opgehaald tijdens Nacht van het Kind gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

Stichting Edukans
250 miljoen kinderen gaan wel naar school, maar leren daar veel te weinig. Overvolle klaslokalen en slecht opgeleide docenten zorgen voor onderwijs van lage kwaliteit. Veel kinderen maken om die reden hun school nooit af. Edukans zorgt onder andere voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide docenten en betrokken ouders. Allemaal succesfactoren om een kind te laten slagen op school! De bijdrage die opgehaald wordt tijdens Nacht voor het Kind wordt gebruikt om onderwijs in ontwikkelingslanden te verbeteren.

Stichting Liliane Fonds 
Voor deze kinderen is veel niet vanzelfsprekend: medische zorg, acceptatie door hun familie en omgeving, naar school gaan, spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Lokale partners van het Liliane Fonds zorgen dat deze kinderen steun op maat krijgen in hun eigen omgeving. Zodat ook zij erbij horen, meedoen, gewoon kind kunnen zijn. De bijdrage die opgehaald wordt tijdens Nacht voor het Kind biedt duizenden kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden een betere toekomst.

Stichting Het Vergeten Kind
Jouw bijdrage wordt besteed aan vakanties voor kinderen die worden ingesloten door ernstige problemen in de thuissituatie. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen, maar waar ze wel de dupe van zijn. Psychische problemen, verslavingen, schulden en onvermogen van ouders zetten kinderen volledig klem. Voor deze kinderen is het heel fijn om voor even hun zorgen te vergeten, vrienden te maken en gewoon kind te zijn. Herinneringen maken immers wie we zijn en voor deze kinderen is het vaak de hoognodige ‘brandstof’ om het leven weer aan te kunnen.

De Nacht van het Kind wil dat kinderen geen slapeloze nachten meer hebben. Doneer, steun een van de vele acties, of sms KIND naar 1008 en kies een bedrag om te doneren. Voor meer informatie kijk op www.nachtvanhetkind.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de Nacht van Het Kind

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme