Redactie
Redactie Nachtboek van Maud 17 okt 2020
Leestijd: 6 minuten

Nachtboek van Maud #19: Ik had nooit verwacht dat die avond zo’n rotavond zou worden

Terugblik: Maud belandde – na een wilde nacht in bed met Fredje en een waarschuwing van Rosita – in de soa-kliniek voor een test. Tussendoor was ze ook nog met Mark naar bed geweest. Voor de soa-kliniek kwam ze haar knappe huisgenoot Sam tegen. Het bleek uit te zijn met zijn vriendin Bella; ze is vreemdgegaan. Sam zat er helemaal doorheen en luisterde alleen maar depressieve muziek. Maud wilde Sam maar al te graag een luisterend oor bieden, maar zelf kon ze ook wel wat steun gebruiken, want de uitslag van de GGD was binnen. Ze heeft chlamydia.

‘Maud, is so(a) stout’. Het stond er echt. Met rode lippenstift geschreven op een poster bij de bar in onze stamkroeg. Catherina ‘Cat’ (de vriendin van Mark) en haar vrienden stonden schaapachtig te lachen toen ze mij de kroeg binnen zagen lopen.

Ik moet hier weg

Ik wist niet waar ik het zoeken moest. Ik kreeg het warm en koud tegelijk. Mijn maag draaide nog sneller rond dan de wielen van een Formule 1-auto en het enige wat ik kon bedenken was: ik moet hier weg!

Geen idee waar die kracht vandaan haalde, maar ik leek wel een tweelingzus van Usain Bolt; ik trok een sprintje en binnen 2 seconden stond ik weer buiten. In een flits zag ik dat Sam mij achterna kwam lopen met twee biertjes, maar ik ben gelijk de eerste de beste taxi ingestapt. Eenmaal thuis ben ik mijn bed ingedoken en daar lig ik nu eigenlijk nog steeds. Ik schaam mij kapot.

Zoatje

Oké, eerlijk is eerlijk, ik heb er zelf ook een beetje een zooitje (beter gezegd ‘zoatje’) van gemaakt. Onveilig seks gehad met Fredje en daarna nog een keer de fout in gegaan met Mark. Maar een soa als straf was toch al erg genoeg? Cat, de vriendin van Mark, dacht daar blijkbaar anders over en vond het nodig om de hele vereniging in te lichten over mijn probleempje.

Andere planeet

We zijn nu twee dagen verder, maar ik voel me nog steeds net zo klote als woensdagavond. Ik had met Sam afgesproken om naar onze wekelijkse borrel te gaan. Eigenlijk had ik niet zo veel zin, maar sinds het uit is met Bella zit Sam op een andere planeet. Hij kon wel wat afleiding gebruiken.

De eerste dagen kwam hij zijn kamer niet uit en luisterde hij enkel naar muziek waar de bloemen spontaan van gaan hangen. Ik wist niet dat er zulke deprimerende liedjes bestonden. De laatste dagen leek het wat beter te gaan met Sam.

Zondagavond kwam hij mijn kamer binnenlopen en vroeg wat ik aan het kijken was (nieuwe seizoen Stranger Things) en of hij mee mocht kijken. Sindsdien ligt Sam elke avond in mijn bed! Nog niet op de manier zoals ik het wil (muaha), maar ik ben allang blij dat het weer iets beter met hem (ons) gaat.

Ik voel me rot

Maar goed even terug naar afgelopen woensdag. Ik had Sam nog niks verteld over mijn soa-uitslag. Alleen Rosita en Jessie wisten het. Verder hoefde niemand het ook te weten. Ik had niet zo’n zin om naar de borrel te gaan, omdat ik bang was om Fredje – of nog erger – Mark onder ogen te komen. Aan de andere kant, ik kon Mark en Fredje natuurlijk niet blijven ontlopen.

Ik had nooit verwacht dat die avond zo’n rotavond zou worden. Door die poster en opmerking van Cat voel ik mij al twee dagen ziek. Het liefst zou ik voor een paar weken naar de andere kant van de wereld gaan, even weg van iedereen.

Anderhalve minuut

Nadat ik dat k*t berichtje van de GGD had gehad heb ik heel lang getwijfeld of ik Mark en Fredje wel moest waarschuwen. Ik had er dus echt geen zin in om te vertellen dat ik chlamydia had. Eigenlijk merkte ik niets van die hele soa. Toch had ik continu buikpijn, want ik kon maar niet bedenken hoe ik het nieuws aan Fredje en Mark zou brengen.

Ik had de soa overgehouden aan die anderhalve minuut seks met Fredje, dus eigenlijk hoefde ik hem niets te vertellen. Maar het idee dat Mark er mee zou rond blijven lopen, zat mij toch niet lekker. De kans was zeer groot dat zijn vriendin Cat dan ook een soa zou hebben. De laatste weken heb ik ongeveer het hele internet uitgelezen en ik kon van a tot z vertellen wat de gevolgen zijn van chlamydia. En tja, dat gunde ik zelfs Cat niet.

Anoniempje

Hell no, dat ik Mark ging appen. „Hey Mark, alles goed? Nou ik heb dus chlamydia, of je je ook even wil laten testen. Xx Maud.” Ja, dacht het niet. Gelukkig kwam Rosita met een geniale oplossing. De GGD heeft dus zo’n functie waarbij je iemand anoniem op de hoogte kan stellen van een soa. Ideaal!

Ik vertrouw Mark toch voor geen meter, die heeft in elk stadje een ander schatje. Echt niet dat ik de enige chick ben waarmee hij is vreemd gegaan, dus dat sms’je kon van iedereen zijn. Geen idee hoe Cat er uiteindelijk toch achter is gekomen, maar ik denk dat die slappe zak alles heeft opgebiecht. Want hoe kan ze het anders weten? Zou mij trouwens niets verbazen als Cat alsnog bij hem blijft.

Heel even dacht ik de boel eindelijk weer een beetje onder controle te hebben. Ik had antibiotica gekregen voor mijn soa en ik was van plan om voorlopig even met niemand naar bed te gaan. Ik wilde mij op mijn studie richten en de enige jongen met wie ik tijd zou willen doorbrengen was Sam.

Een ticket naar Barcelona

Maar die rust was maar van korte duur, want mijn leven is nu dus een grote puinhoop omdat de hele vereniging weet dat ik chlamydia heb gehad én dat ik met Fredje en Mark naar bed ben geweest. Vooral dat laatste neemt niemand mij in dank af.

Op dit moment wil ik gewoon heel graag even weg van alles en iedereen. Ik weet dat vluchten geen optie is, maar ik heb mijn dertiende maandsalaris al binnen en uit pure paniek heb ik nu een ticket naar Barcelona geboekt. Jessie wilde wel met mij mee, ze kon ook wel wat afleiding gebruiken. Zaterdagochtend vliegen we weg voor een weekje naar de Spaanse zon…

Andere aflevering teruglezen? Lees hier alle nachtboeken van Maud en lees hier de vorige aflevering

Wie is Maud?

„Hoi, ik ben Maud (19). Waar de een postzegels of Efteling-laven verzamelt, spaar ik spannende ervaringen en houd in mijn dagboek – uh nachtboek – mijn laatste avonturen én veroveringen bij. Elke week geeft Metro een kijkje in mijn turbulente (studenten)leven.”

Het nachtboek van Maud verscheen eerder op Metronieuws.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nachtboek van Maud #19: Ik had nooit verwacht dat die avond zo’n rotavond zou worden
Sluiten