Redactie
Redactie Persoonlijk 3 jul 2021
Leestijd: 5 minuten

Nachtboek van Maud #57: Dit belooft het mooiste weekend van het jaar te worden

Sam en Maud waren naar Mallorca, waar ze een wilde nacht in een foute Spaanse club hebben beleefd. Samen gebruikten ze XTC en uiteindelijk belandden ze in een zijkamertje, waar ze een wilde sekspartij hadden. Daar werden ze betrapt door een beveiliger, die hun de club uit zette. Het maakte eigenlijk niets uit, want Sam en Maud hadden toch al de tijd van hun leven meegemaakt in die foute club. De volgende dag was het tijd voor de twee tortelduifjes om te vertrekken, maar in het vliegtuig komt Maud iemand tegen die ze liever niet wilde zien…

Vorige aflevering teruglezen? We zijn de club uitgezet vanwege een sekspartij

In het vliegtuig

Jelle. Daar zat ie, op een stoel in het vliegtuig. Hij was alleen en zag er een stuk gezonder uit dan een paar weken geleden. De Spaanse zon had hem duidelijk goed gedaan en hij leek wat voller. Toen keek ik snel de andere kant op, want het leek erop alsof hij mij niet had gezien en dat wilde ik graag zo houden.

Ook Sam had niet door naar wie ik net aan het staren was. Godzijdank zijn die gangpaden in het vliegtuig zo smal en ben je als je daar loopt bijna alleen maar bezig met het niet tegen iemands gezicht aan beuken met een arm, kont of koffer, dat hij totaal niet bezig was met wat ik aan het doen was. Zullen we het even zo laten?

Eenmaal thuis namen Sam en ik afscheid met een dikke glimlach. Mijn koffer gooide ik middenin mijn kamer open, om alle vieze was eruit te halen en vervolgens de lege helft weer te vullen met partykleding en de benodigdheden voor een goed weekend Lowlands. Wat had ik daar een zin in zeg!

Vroegertje

Eenmaal klaar met mijn koffer was het inmiddels 03.00 uur ’s nachts. Jessie wilde eigenlijk de volgende ochtend al om 08.00 uur vertrekken naar Biddinghuizen. Zucht… Jessie is altijd zo enthousiast. Maargoed, ik snap het ook wel. Ze had heel veel moeite gedaan voor die kaartjes en er onwijs veel zin in. En ach, stiekem kon ik ook niet wachten.

De wekker! SHITZOOI! Het was 09.38 zag ik op mijn telefoon, waar ik tevens 34 (!) gemiste oproepen van Jessie op zie staan. Kut, kut kuttttt… ik had me grandioos verslapen.

Snel bel ik haar, terwijl ik ergens uit een la een schone onderbroek gris en mijn broek met één hand probeer aan te trekken. ,,Sorry, sorry, sorry. Waar ben je nu?” zeg ik terwijl Jessie opneemt. ,,Eh, ja ik ben maar met mijn spullen bij Het Volkshotel gaan zitten want je nam niet op”, zegt Jessie, duidelijk gepikeerd. ,,Ik kom eraan, sorry!” zeg ik terwijl ik ophang.

Verlepte sok

Als een verlepte sok kom ik een kwartier later bij Het Volkshotel aan. Ik voel me vies, heb mijn haren niet gekamd en niet gedoucht en ik ben dan ook nog drie dagen op een festival straks… gadverdamme. Maar goed, ik had Jessie ook niet nog langer kunnen laten wachten dus ik besluit om niet te klagen.

We lopen naar de auto die Jessie heeft kunnen lenen en laden onze spullen in. Eenmaal onderweg naar Biddinghuizen lijkt Jessie een beetje te bekoelen en zingen we mee met tracks die op de playlist van Lowlands staan. Dit weekend wordt te gek!

T*fus

Pff… wat een t*fus eind lopen zeg naar het campingterrein, besef ik ruim drie uur later. We hebben geparkeerd en waggelen met alle spullen in ruim een uur naar ons plekje. Voor mijn gevoel duurde deze wandeltocht naar het campingterrein al bijna een heel festivalweekend en eenmaal bij de tent aangekomen is mijn lust om te feesten als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik voel me vies en plakkerig en nu moeten we ook nog een tent opzetten en alles in orde maken.

Gelukkig blijkt een tent opzetten niet het allermoeilijkste en als de muziek bij onze buren uit Utrecht een standje harder gaat en ik mijn outfit heb kunnen veranderen is mijn partyzin ineens weer helemaal terug. We besluiten een beetje te chillen op het terrein en gaan ’s avonds naar de Silent Disco die er georganiseerd is.

Dit gaat iets te hard

Op de meest cheesy hitjes die er bestaan dansen we ons een slag in de rondte en ik jas er binnen een paar uur een complete sloot aan muntjes doorheen aan wijn en rosé. Shit, dit gaat iets harder dan ik gewend ben, maar ik voel me vreselijk goed en weet nu al zeker dat dit het mooiste weekend van het jaar gaat worden. Er staan me zoveel toffe artiesten te wachten!

,,Nog één wijntje?!” zegt Jessie met een scheve glimlach tegen me, terwijl ze half dronken op mij hangt en Seks on Fire van Kings of Leon uit de koptelefoon schalt. ,,Oké, eentje dan!” antwoord ik lachend en ik haak mijn arm in die van Jessie.

Arm in arm lopen we naar de bar, waar we achteraan sluiten. En dan verslik ik mij, zonder een slok drank in mijn mond te hebben: voor mij staat Fredje, die mij vol minachting aankijkt.

Eerdere afleveringen teruglezen? Lees hier alle nachtboeken van Maud 

Wie is Maud?

„Hoi, ik ben Maud (19). Waar de een postzegels of Efteling-laven verzamelt, spaar ik spannende ervaringen en houd in mijn dagboek – uh nachtboek – mijn laatste avonturen én veroveringen bij. Elke week geeft Metro een kijkje in mijn turbulente (studenten)leven.”

Het nachtboek van Maud verscheen eerder op Metronieuws.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nachtboek van Maud #57: Dit belooft het mooiste weekend van het jaar te worden
Sluiten