Redactie
Redactie Persoonlijk 10 jul 2021
Leestijd: 6 minuten

Nachtboek van Maud: #58: Ik werd wakker naast een vreemde jongen

Maud en Sam zijn nog maar net terug van een fantastische vakantie in Mallorca. Veel tijd om bij te komen had ze niet, want de volgende dag zou ze al met Jessie naar Lowlands gaan. Om 08.00 uur hadden Maud en Jessie afgesproken zodat ze een goed plekje zouden hebben voor hun tent. Maud versliep zich, dus het plan liep iets anders dan gepland. Maar eenmaal geïnstalleerd op het terrein van Lowlands hadden Jessie en Maud een topavond. Totdat Maud onverwachts een oude bekende tegenkwam.

Eerdere afleveringen teruglezen? Lees hier alle nachtboeken van Maud 

De roze Lowlands wolk

Jep, ik zat de hele avond al ergens op een roze wolk. We waren op Lowlands, er was goede muziek, mijn beste vriendin, wijn en ik had net een topvakantie met Sam achter de rug. Maar die minachtende blik van Fredje zorgde ervoor dat ik in één klap weer nuchter werd. Ik wist niet eens dat dat mogelijk was met zoveel drank op.

De laatste keer dat ik Fredje zag, was toen hij en Sam in een gevecht raakten in het park. Eerst gaf die vieze Fredje mij een soa en daarna heeft hij mij wekenlang bedreigd met k*t-smsjes. Waarom had Fredje eigenlijk nog geen contactverbod gehad? En wat deed deze eikel op Lowlands? Hij had een hekel aan festivals. ,,Zo Maud je bent je weer lekker aan het misdragen he?” Ik voelde de adrenaline door mijn lichaam gieren en mijn bloed kookte.

Het liefst had ik hem een klap voor zijn kop gegeven, maar ik kon nog net bedenken dat dat mij later alleen maar tegen zou werken. Vieze Fredje had net bier gehaald. Ik pakte zijn plastic glas uit zijn hand en gooide het vol in zijn gezicht. Jessie aka ‘Brave Brenda’ gooide er nog een schepje bovenop en gaf hem een flinke duw, waardoor Fredje op de grond viel. ,,Oprotten, klootzak!”, schreeuwde ze. Daarna greep ze mij bij mijn hand en sleurde ze me mee naar een rustiger plekje.

,,Gaat het Maud?” vroeg Jessie bezorgd. ,,Ja met mij gaat het wel. Gaat het met jou?! Wat deed je nou ineens? Niets voor jou?! Ik weet nou eigenlijk niet waar ik nou meer van geschrokken ben. Het feit dat ik Fredje zijn rotkop weer heb gezien of mijn beste vriendin die ineens als een pitbull van zich afbijt.

,,Ik ben er klaar mee Maud! Wie de f*ck denkt hij wel niet wie hij is, ik laat hem niet ons Lowlands-weekend verpesten. Die jongen moet uit je leven blijven!, verdomme!” Ik geef Jes een dikke knuffel en vraag haar of ze nog zin heeft om even te dansen. Ik heb geen zin om de eerste avond gelijk met zo’n nare nasmaak te laten eindigen.  ,,Tuurlijk heb ik zin om te dansen, kom we gaan Gin Tonic halen!”

We dansten net zolang tot het feestje is afgelopen. Eigenlijk wilden we onze krachten sparen voor de rest van de dagen, maar er bleven maar goede nummers komen. Toen we bij onze tent aankwamen, viel Jessie meteen als een blok in slaap. Ik was nog best wakker en voelde me ineens heel vies.

Die ochtend kon ik ook niet douchen en ik heb de afgelopen uren zoveel gezweet dat een douche geen overbodige luxe zou zijn. Met mijn toilettas, slaapspullen en handdoek in een plastic tas liep ik naar het toiletgebouw. Ik hoorde altijd verhalen dat het bij de douches enorm druk zou zijn, maar als je ’s nachts gaat douchen, heb je nergens last van. Na de douche deed ik mijn lenzen uit, trok ik alvast mijn slaapshirt aan en liep ik terug naar onze tent. Tenminste..

De volgende ochtend werd ik wakker van de warmte. En ik zou zweren dat onze tent blauw was, maar ik keek nu toch ineens tegen een legergroen zeil aan. Toen ik mij omdraaide schrok ik me kapot! Ik zag een brede mannenrug naast me liggen met langer donkerbruin haar. ,,Wat doe jij hier?” schreeuw ik? De jongen schrok wakker. ,,Ook goedemorgen”, zei hij droog.

Ik ging rechtop zitten en pakte mijn bril, zodat ik beter kon zien met wie ik de nacht heb doorgebracht. Ik moet zeggen, als ik vrijgezel was geweest had ik het wel geweten. De jongen naast me kwam overeind zitten en bond zijn lange haar vast in een knotje. ,,Ik ben Thomas,” zei hij. En dit is mijn tent, ik denk dat je vannacht de verkeerde tent bent ingestapt, schat. Geen probleem, is mij vorig jaar ook een keertje overkomen.”

Ik begreep er niks van, ik dacht echt dat Jessie naast mij lag. Ik schaamde me kapot en bood mijn excuses aan. ,,Maar eh, wij hebben toch niet iets..”, nog voordat ik mijn zin af kon maken, viel Thomas mij in de reden. ,,Nee! Nee, joh we hebben niks gedaan. Ik heb de hele nacht keurig in mijn slaapzak gelegen. Maak je niet zo druk. Ik heb een vriendin! Heb je een leuke avond gehad?”

Ik wil eigenlijk zo snel mogelijk die warme tent uit, maar Thomas blijkt best heel aardig. ,,Vanavond mag je niet binnensluipen hoor, dan komt mijn vriendin slapen.” We kletsen nog wat en dan pak ik mijn toiletspullen om naar Jessie te gaan.

Toen ik bij onze tent aankwam, lag Jessie nog te slapen. Ik ging alvast ontbijt maken en later vertelde ik Jessie over mijn nachtelijke avontuurtje. Jessie komt niet meer bij. Ze besluit gouden slingers bij onze tent op te hangen zodat ik voortaan direct onze tent kon herkennen.

De rest van de dagen waren echt fantastisch! Bij het optreden van N.E.R.D. kwamen we Thomas weer tegen. Hij bleek uit Amsterdam te komen en Jessie kende een van zijn vrienden. Zijn vriendin bleek ook super aardig en de rest van de dagen zijn we met zijn allen opgetrokken. Het was echt een soort vakantie en ik kan niet geloven dat de dagen zo snel zijn gegaan. Fredje heb ik gelukkig niet meer gezien.

Maandagmiddag zaten Jessie en ik als twee zielige vogeltjes in de trein. We waren allebei kneiter brak en hadden nog even geen zin in de realiteit van studeren en werken. Het enige waar ik wel naar uit heb gekeken is om in de armen van Sam te liggen. Volgend jaar moet hij mee.

Ik was nog geen tien minuten thuis of Sam stond al voor de deur. We belanden al vrij snel in bed en ik kwam er pas twaalf uur later weer uit. Ik voelde me herboren! Sam was al een paar uur wakker en ik zag hem doelloos naar zijn telefoon staren. Ik herkende deze blik en het leek wel alsof hij mijn gedachten kon lezen. ,,Maud, ik moet je wat vertellen…” zei hij.

Eerdere afleveringen teruglezen? Lees hier alle nachtboeken van Maud 

Wie is Maud?

„Hoi, ik ben Maud (19). Waar de een postzegels of Efteling-laven verzamelt, spaar ik spannende ervaringen en houd in mijn dagboek – uh nachtboek – mijn laatste avonturen én veroveringen bij. Elke week geeft Metro een kijkje in mijn turbulente (studenten)leven.”

Het nachtboek van Maud verscheen eerder op Metronieuws.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nachtboek van Maud: #58: Ik werd wakker naast een vreemde jongen
Sluiten