Maud
Maud Nachtboek van Maud 31 jan 2022

Nachtboek van Maud #77: ‘Hoe durfde ze mij een goedkoop sletje te noemen?’

Na de kerst bleek Rochella het te hebben uitgemaakt met Levi en daardoor een groot probleem te hebben: ze is namelijk totaal afhankelijk van hem. Op voorwaarde dat ze vanaf nu helemaal eerlijk is, mag ze bij Maud verblijven. Voor de jaarwisseling werd Maud gebeld door een oude bekende. Het bleek Fredje, die de boel weer eens flink had lopen opstoken. Maud had het telefoontje genegeerd, maar dit had ze beter niet kunnen doen. Heel even leek het alsof het nieuwe jaar rustig begon. Totdat Rochella tijdens een avondje bankhangen een gevoelig onderwerp wist aan te snijden. ,,En toen ik via via te horen kreeg dat er zelfs een sextape van hem en een of ander sletje is rondgegaan een tijdje geleden… Toen trok ik het echt niet meer. Ik kan mezelf dan toch niet serieus nemen.”

Het jaar begon zo rustig, te rustig eigenlijk. Ik had graag alle drama van 2018 achter mij willen laten. Het soa-gebeuren met Fredje, de onenightstand met Levi, de daaropvolgende sekstape, de vechtpartij tussen Fredje en Sam, Jelle die verslaafd bleek aan coke, mijn relatie met Sam die stuk liep, Rochella die in pillen bleek te dealen en als klap op de vuurpijl seks met Levi durfde te hebben in mijn bed!

Als ik erover nadenk is het nog een wonder dat dit niet veel eerder ter sprake is gekomen. Die sekstape was al beschamend genoeg en ik heb bewust het onderwerp vermeden. ‘De zaak’ lag nog altijd bij de politie en tot die tijd had ik het onderwerp voor mezelf in een denkbeeldige ijskast gestopt.

Maar eerlijk gezegd was het nogal logisch dat Rochella er ooit achter zou komen. En die ooit was dus nu. „Maud, het is toch bizar dat er van die sletjes zijn die zo’n sextape van zichzelf laten maken? Ze doen tegenwoordig echt alles voor de een beetje aandacht.” Ik voelde mijn hart tekeer gaan, de schaamte ging over naar woede. „Wat bedoel je?!”, riep ik tegen Rochella.

„Ahh je kent die meiden toch wel? Van die goedkope sletjes. Je weet hoe dat gaat. Kom op, Levi is een populaire jongen. Kijk hoeveel volgers hij op Insta heeft. Hij ziet er goed uit, doet toffe dingen voor werk, hij heeft geld. De meisjes staan in de rij voor hem. Maar dat je daar dan een video van maakt, dat is echt laag. Hoe kun je jezelf zo in de uitverkoop gooien? Het zal je dochter maar zijn.”

Ik verslikte me in mijn glas wijn en het denkbeeldige stoom kwam uit mijn oren. Van dat gezellige avondje bankhangen was niets meer over. Niet alleen de manier hoe Rochella over Levi praatte was misselijkmakend, ook het feit dat ze er maar klakkeloos vanuit ging dat elk willekeurig meisje wel met Levi naar bed wilde en daar dan ook nog eens een video zou maken was om te walgen. Hoe haalde ze dit in haar oppervlakkige domme hoofd!?

„Heb jij eigenlijk geen idee wie het kan zijn? Jij kent ook best wat mensen hier,” Rochella was zo met zichzelf bezig dat ze niet eens doorhad dat ik inmiddels rood aangelopen was van woede.

Geen haar op mijn hoofd die er nog aan dacht om dit verborgen te houden. Maandenlang heb ik me kapot geschaamd, ik heb nachtmerries gehad en nog steeds ben ik elke ochtend bang dat de video toch weer eens ergens naar boven komt in een groepsapp of op een of andere vage site. Terwijl die klojo’s van een Levi en Fredje dit op hun geweten hebben.

„Is het ooit in je opgekomen dat niet een meisje zelf, of zoals jij ze noemt ‘goedkope sletjes’, maar iemand anders deze video heeft gemaakt? Jij denkt altijd alles maar zo goed te weten, maar hoezo zou elk meisje met Levi naar bed willen? En waarom zouden ze daar überhaupt een video van willen maken? Heb je er wel eens over nagedacht hoe het voor zo’n meisje zou zijn?! Je hebt geen idee! Je hebt geen idee!” schreeuwde ik huilend.

Haar mond viel open van verbazing. Rochella was duidelijk geschrokken. Het kon mij niks schelen. De afgelopen weken heb ik van alles voor haar gedaan. Eerst had ze het lef om mij op te zadelen met een zak pillen, daarna had ze seks met die viezerik van een Levi in mijn bed, vervolgens leefde ze bijna twee weken lang op mijn kosten onder mijn dak en nu had ze het lef om mij uit te maken voor een of ander goedkoop sletje. Al mijn frustratie van de afgelopen weken kwam er uit.

Rochella kwam dichtbij zitten en wilde mij een knuffel geven. Het laatste waar ik zin in had was een goedbedoelde knuffel. „Ik ben het. Ik ben het Rochella! Ik ben het meisje van de sekstape. En denk je dat ik hier om heb gevraagd?! Hoe vaak moet ik het nog zeggen?! Levi is een klootzak en zijn neef Fredje is een nog veel grotere klootzak.”

Ik zag Rochella zoeken naar woorden. Maar ik was nog maar net begonnen met mijn tirade en mijn spraakwaterval bleef doorgaan. Het zou zo een aflevering van Jerry Springer kunnen zijn. Ik weet niet eens wat mij meer irriteerde: dat mijn huis vol lag met kledingstukken van Rochella, dat ze geen enkele keer heeft betaald voor de boodschappen, het feit dat ik zo dom was om mij te laten verleiden door Levi of die klote Fredje die de boel weer eens flink had laten opstoken. Al mijn frustratie van de afgelopen weken kwam er uit en Rochella kreeg de wind van voren. Ik pakte een vuilniszak en propte al haar kledingstukken in die tas. „Ik ben er zó klaar mee! Ik slaap vanavond bij Jelle en morgenochtend ben je weg. Je zoekt maar een andere slaapplek!”

Maar net op het moment dat ik mijn jas wilde pakken en naar buiten wilde rennen, ging de bel.

Dit artikel werd eerder geschreven door onze collega op Metronieuws.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nachtboek van Maud #77: ‘Hoe durfde ze mij een goedkoop sletje te noemen?’
Sluiten