Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Body 27 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Je kunt beter geen nachtcrème smeren met deze hitte, zo blijkt

Fijn hè, dit weer! Tot je in bed ligt. Binnen no time voelt alles klam en zweet je als een malle: dat het warm is om te slapen heb je vast al wel gemerkt. En dat is niet alleen vervelend voor je nachtrust, maar ook voor je huid.

Ben je al wakker geworden met zweetpuistjes op je neus, kin, borstkas of rug? Deze rode bultjes ontstaan doordat je zweet ‘s nachts en die zweet kan niet goed worden afgevoerd. Gelukkig kun je dat heel makkelijk voorkomen: door geen nachtcrème op te smeren!

Andere huidaandoeningen vs. zweetpuistjes

Hoewel dit warme zomerweer wél goed nieuws is voor mensen met huidaandoeningen als acne, eczeem of psoriases – dat heeft alles te maken met de opperhuid die in de zomer tot wel zes keer dikker wordt – zijn zweetpuistjes toch echt een ander verhaal. De rode bultjes met helder vocht zijn het gevolg van zweetklieren die ontstoken raken omdat het zweet niet goed kan worden afgevoerd.

Hoewel je ze vaak op je rug krijgt, kunnen ze ook in je gezicht komen. Belangrijk dus om je gezicht goed schoon te maken voor je gaat slapen om restjes make-up en zonbescherming te verwijderen. Onthoud het volgende: hoe minder vet je op je huid smeert, hoe kleiner de kans op zweetpuistjes. En ja, dat betekent dus dat je beter geen nachtcrème op je gezicht kan smeren vlak voor het slapengaan. Maak je gezicht liever schoon met (micellair) water. Wil je toch echt graag wat smeren voor je naar bed gaat? Kies dan voor dagcrème, die is namelijk minder vet.

Hoe voorkom je zweetpuistjes

Hoe je er verder nog voor kan zorgen dat je geen last krijgt van zweetpuistjes? Easy! Slaap met je ramen open of met de airco aan zodat je kamer lekker fris blijft. Verder moet je er vooral van afblijven. Net zoals je normale puistjes niet moet uitknijpen, moet je dat met zweetpuistjes ook niet doen. Door te knijpen is er een kans dat je ontstekingen stimuleert.

Heeft niet jij, maar vooral je kleine last van pukkeltjes en warmte-uitslag? No worries! Hier lees je alles over huidproblemen bij je baby. 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Nieuwsblad

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme