Gina Koninkx
Gina Koninkx Mind 28 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Skip de dip! 3 manieren om die najaarsdip tegen te gaan want een healthy mind betekent ook een happy life

Je staat op. Het is maandag. Het is donker én het miezert. Poh, duidelijk is wel dat de herfst haar intrede heeft gedaan. Voor veel mensen al reden genoeg om een dip te krijgen (die vervolgens maanden duurt), maar hé daar wordt niemand gelukkiger van. Die najaarsdip tegengaan kan ook jij. Kwestie van mindset.

Najaarsdip tegengaan

We missen de zon die ‘s ochtends onze slaapkamer in schijnt, de warmte buiten en de lange lichte avonden. Veel mensen hebben moeite met schakelen naar de herfst. Die vervelende najaarsdip tegengaan is een manier om juist te genieten van dit seizoen. Hoe je dat doet, lees je hier.

1. Mindset is de helft van het werk

Oprecht, met mindset kun je bereiken wat je wilt. Je moet het alleen wel écht willen. Laat jij je met gemak meesleuren in je herfst- en winterdips? Dan is het tijd om te veranderen. Je kunt elke keer als het regent de wereld vervloeken, maar je voelt je alleen maar ellendiger. Bedenk dat als je hier minder mee bezig bent en een instelling hebt van ‘jammer dat het regent, maa het hoort nou eenmaal bij deze maanden’ het je ook veel minder zal irriteren.

2. Zet alle positieve dingen op een rij

Jij gaat dit najaar omdenken. Stop maar met alle nadelen opnoemen van de herfst, die kennen we nu wel. Maak een lijst van alle positieve dingen die dit seizoen brengt en herhaal deze als een mantra in je hoofd.

De blaadjes krijgen de mooiste kleuren, je kunt weer kleding in laagjes dragen (trend!) en kruipt samen met je partner en kids op de bank na een dag werken. En dan hebben we het nog niet eens over de pumpkin spice latte die zo heerlijk smaakt.

3. Besteed veel aandacht aan je mind

Het is sowieso belangrijk om altijd bezig te zijn met je mentale gezondheid, maar in de maanden dat je extra vatbaar bent voor dipjes verdient dit nog wel wat meer aandacht. Bedenk goed wat voor jou werkt, dat kan variëren van meditatie en ademhalingsoefeningen doen voor je dag start tot nét wat gezonder koken voor een boost van het lichaam. Vergeet niet dat mind en body 100% met elkaar in verbinding staan. Als je lekker in je vel zit, zal ook die najaarsdip wat moeilijker kunnen toeslaan.

LEES OOK: Adem in, adem uit: 6 instant tips voor minder stress

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Skip de dip! 3 manieren om die najaarsdip tegen te gaan want een healthy mind betekent ook een happy life
Sluiten