Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 16 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Vergeet je ook altijd namen? Door deze manieren kun je het heel makkelijk achterhalen

Je moet je voorstellen aan iemand en diegene stelt zich ook voor aan jou, maar je luistert eigenlijk alleen maar naar hoe je zelf je eigen naam zegt. Ik ben zo iemand, en ik wil helemaal niet zo zijn. Het is zelfs zo, dat wanneer het moment komt dat iemand zich gaat voorstellen aan me, ik me al helemaal probeer te focussen. En dat lukt in de meeste gevallen niet. Ik hoor mezelf alleen maar mijn eigen naam zeggen.

Gelukkig zijn er heel wat trucjes om te zorgen dat je zonder al te veel gêne die naam weer kan achterhalen. Let wel, ze zijn niet altijd bruikbaar – let dus wel even op in welke situatie je je bevindt voor je iemand zijn telefoonnummer vraagt. Awkwaaard.

Kan ik je hierover mailen?

Het is niet raar om naar iemand zijn mailadres te vragen. Deze truc werkt bijna altijd, want de meeste mensen hebben hun naam in hun mailadres staan. Tenzij iemand nog een msn-mailadres heeft, natuurlijk..

Kan je jouw nummer in mijn telefoon zetten?

Dan kun je gelukkig nog altijd deze troef inzetten. Al is-ie niet altijd inzetbaar. Als je het echt gezellig hebt gehad of als je denkt dat je op zakelijk vlak veel aan diegene kan hebben, kun je zijn nummer best vragen. En dan kun je het nog slimmer doen door te vragen of diegene zelf zijn nummer toevoegt, dan moet-ie namelijk ook zijn naam invullen. Winning!

Haaave you met…

Als het een beetje vreemd is om naar iemand zijn e-mail of nummer te vragen, kun je hem voorstellen aan iemand anders. Wel op een tactische manier natuurlijk, ‘kennen jullie elkaar al?’ doet het altijd goed.

LEES OOK: De naam van je kinderen door elkaar halen.. en nog meer typische dingen die je als moeder vergeet

Visitekaartje

Op zakelijk vlak is het natuurlijk super makkelijk om iemand zijn visitekaartje te vragen. Niks awkwards aan en je hebt meteen alle info die je nodig hebt!

Dat is een leuke naam!

Met deze truc scoor je ook nog eens punten. Je kunt hem nog iets uitbreiden door ook nog te vragen hoe zijn ouders op die naam zijn gekomen. Nu maar hopen dat-ie iets gaat vertellen over de naam. Op zich is het wel handig als je denkt een bijzondere naam te hebben gehoord, anders kan deze truc ook helemaal misgaan.

Hoe spel je dat?

Deze truc werkt ook alleen als het gaat om een bijzondere naam. Een naam als Emma hoeft natuurlijk niet gespeld worden.

LEES OOK: Vergeet je ook altijd alles? De wetenschap heeft goed nieuws voor je

Wees creatief

Er zijn nog veel meer van dit soort trucjes, wees vooral lekker creatief. Een nieuw rijbewijs vergeleken met een oude bijvoorbeeld, vragen of iemand zijn naam met links kan schrijven óf vragen hoe een naam wordt uitgesproken in een andere taal.

Je kunt natuurlijk ook gewoon eerlijk zijn

Alle gekheid op een stokje, genoeg trucjes dus om een naam te achterhalen. Maar je kunt misschien wel het allerbeste eerlijk zijn en aangeven dat je iemand zijn naam even vergeten bent of dat je het niet goed hebt verstaan. Sterker nog, de persoon in kwestie heeft misschien wel hetzelfde meegemaakt. Meerdere keren. We all know how it feels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vergeet je ook altijd namen? Door deze manieren kun je het heel makkelijk achterhalen
Sluiten