Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Gezondheid 3 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Nat haar? 5 dingen die je nooit moet doen met natte lokken

Je weet inmiddels vast wel dat het niet verstandig is om met nat haar te gaan slapen (zo niet, lees hier waarom). Maar er zijn andere dingen die je nooit moet doen als je lokken nog niet droog zijn:

Niet doen met nat haar

Beloof ons dat je de volgende dingen niet meer zal doen:

1. Je haar doordrenkt laten

Water verzwakt je haar, dus hoe langer je haar nat blijft, hoe fragieler jouw lokken worden. Als je je wil wassen is het verstandig om je haar pas nat te maken wanneer je het daadwerkelijk gaat wassen. Droog je haar vervolgens zoveel mogelijk met een oud t-shit – dit is minder schadelijk voor je lokken dan een baddoek – en vervolgens au naturel aan de lucht.

Lees ook: Zo moet je je haar wassen volgens een expert

2. Nat haar borstelen

Het is logisch dat je je haren wil borstelen na het wassen. Toch is het raadzaam om alle knopen eerst met je vingers te ontwarren.

Krijg je alle klitten er niet uit? Gebruik dan een kam met brede tanden. Begin altijd aan je punten en werk je weg omhoog naar de wortel om schade en breuk te voorkomen.

Tip: borstel je haar voor je wasbeurt om zoveel mogelijk klitten te voorkomen.

3. Opsteken

Je haar wordt al uitgerekt zodra het nat is. Iedere extra spanning op je natte haar kan ervoor zorgen dat je haar beschadigd raakt en/of breekt. Droog je haar daarom volledig voor je je haar opsteekt.

4. Je natte haars tylen

Yes, je kunt je haar droog föhnen (gebruik een hittebeschermer!). Maar ga niet aan de haal met styling tools voor al je lokken kurkdroog zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je haar verbrandt en dat wil je toch echt voorkomen!

Lees ook: Een expert legt uit hoe slecht het föhnen en stylen van je haar nu écht is

5. Olie gebruiken op nat haar

De meeste op olie gebaseerde haarproducten kunnen wrijving veroorzaken, waardoor je haar warrig wordt. Je kunt beter een leave in conditioner aanbrengen op nat haar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nat haar? 5 dingen die je nooit moet doen met natte lokken
Sluiten