Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Eropuit 20 jun 2020

Frisse lucht snuiven: 5 x de mooiste natuurgebieden van Nederland

Denk je aan vakantie, dan denk je vaak aan het vliegtuig pakken naar het buitenland. Maar ho,ho… Er is ook niks mis met Nederland. Sterker nog: ons land beschikt over prachtige, groene natuurgebieden waar je je prima een dagje kunt vermaken. Benieuwd waar je deze zomer wat frisse lucht kunt gaan snuiven?

Mooi, want we delen de vijf mooiste natuurgebieden van Nederland.

Natuurgebieden van Nederland

Heide, bos, zee, duinen, moerassen, polders en uitgestrekte vlaktes: je vindt het allemaal in Nederland. En dat er voor ieder wat wils is blijkt wel uit de hoeveelheid natuurgebieden die er zijn. Ons land telt maar liefst twintig nationale parken die bij elkaar zo’n 130.000 hectare groot zijn. Ons hoef je dus niet te vertellen dat er geen eentje tussen zit waar je heen wil.

1. De Biesbosch

Het Nationaal Park de Biesbosch is misschien niet het eerste natuurgebied waar je aan denkt, maar wel eentje die een bezoek waard is. Door de rivier die door het gebied in Noord-Brabant en Zuid-Holland loopt is het dé plek om een bootje te huren. Vaar door de natuur terwijl je met een wijntje en kaasplankje op de boot zit.

2. Nationaal Park de Hoge Veluwe

In tegenstelling tot de Biesbosch is het Nationaal Park de Hoge Veluwe een bekende. Bezoek dit natuurgebied en maak er een kleine safari van. Er leven veel dieren waardoor bezoekers relatief makkelijk wilde beesten kunnen spotten. Let wel op: voor dit park moet je entree betalen, dus heb wat geld op zak.

3. Nationaal Park Weerribben-Wieden

Denk je aan Nederland, dan denk je aan koeien en molens en laten die nou nét staat in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het leuke van dit gebied is dat je – mocht je dat wandelen even zat zijn – ook prima op de fiets een frisse neus kan halen. Besef je tijdens een bezoek overigens ook dat je dan in het grootste zoetwatermoeras van Noordwest-europa bent. Kan dat ook van je bucketlist af.

4. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Mocht je een weekendje Brabant op de planning hebben staan, vergeet dan vooral niet een wandeling te maken door Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Vanwege de hoeveelheid zand wordt dit gebied ook wel de Brabantse Sahara genoemd en dus waan je je – met een beetje fantasie – haast in de woestijn.

5. De Waddenzee

Last but not least, hebben we natuurlijk de Waddenzee. Het natuurgebied verdient absoluut een plekje op dit lijstje en wel omdat-ie op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Mocht je nog op zoek zijn naar een toffe activiteit, denk dan eens aan wadlopen. Trek die kaplaarzen aan, schuif door de wadden en spot – met een beetje geluk – zeehonden.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Frisse lucht snuiven: 5 x de mooiste natuurgebieden van Nederland
Sluiten