Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 10 juni 2015

Nayeli (7) geeft de burgemeester van A’dam de wind van voren

De gemeente Amsterdam gaat flink bezuinigen. Zo krijgen Artis, Circus Elleboog en het AGO-zwembad een stuk minder subsidie. Daar heeft burgemeester Van der Laan niet goed over na gedacht, volgens de zevenjarige Nayeli Soriano. Daarom schreef ze hem een brief.

Nayeli doet niet haar best de boodschap mooi te verpakken. Want ja, de burgemeester heeft gewoon een hele grote fout gemaakt en dat mag hij weten ook!

‘Hallo burgemeester, ik vind het niet leuk dat jij mijn zwemschool afpakt. En de Bibliotheek en Circus Elleboog en Artis. Weet je wel wat je doet? Kinderen moeten toch leren zwemmen? Je wil toch niet dat ze verdrinken?’

Twitter

Toen Nayeli met haar vader Mario in het zwembad was, zag ze dankzij een petitie dat het zwembad moest sluiten. ‘Ze was zo onder de indruk dat ze vroeg wie de baas was van het zwembad,’ aldus de vader tegen het AD. Toen ze thuis waren ging Nayeli naar boven en kwam ze even later terug met een zelfgeschreven brief. Haar vader plaatste de noodkreet op Twitter.

Nayeli haalde drie zwemdiploma’s bij haar geliefde AGO-zwembad in Amsterdam. Het zwembad verliest 275.000 euro aan subsidie. Maar ook het Planetarium van Artis, Circus Elleboog en de bibliotheek moeten het ontgelden. Ook zij komen mogelijk in de problemen door de bezuinigingen. Verjaardagsfeestjes die kinderen bij Circus Elleboog wilde vieren zijn afgezegd en dat vond ze niet leuk.

Vader Mario snapt er ook niet veel van. Hij vraagt zich af of deze bezuinigingen wel noodzakelijk zijn. De hele cultuursector verdwijnt langzaam en dat is volgens hem een groot verlies voor de stad. Hoe het allemaal precies in elkaar steekt, kan alleen de burgemeester hen vertellen.

Dit schattige jongetje schreef een brief naar de politie. Hij zoekt een baan.

Reageer op artikel:
Nayeli (7) geeft de burgemeester van A’dam de wind van voren
Sluiten