Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 27 november 2015

Nederlandse Liva (1) heeft Down en scoort modellencontract

De 22 maanden oude Liva Faye uit Poortugaal (bij Rotterdam) heeft het syndroom van Down, én een modellencontract. Ze werd gekozen als het gezicht van webshop Mi Toetie Baby, en de broekjes die ze showt vlíegen de winkel uit.

Haar moeder Stephanie Moonen zag op Facebook dat de webshop op zoek was naar een nieuw model. Geïnspireerd door Madeline Stuart, het Australische model met Down, stuurde ze een foto van Liva op. In totaal deden tweeduizend(!) kinderen aan de wedstrijd mee, maar Liva was uiteindelijk de gelukkige winnares. En dat is natuurlijk geweldig, want in Nederland zijn er weinig mensen met het syndroom van Down die een modellencontract in de wacht slepen. En daarom is het extra tof dat Liva deze kans krijgt.

Bron: Facebook

Facebook

Daniëlle van Uden, de eigenaresse van de webshop, móest Liva wel kiezen omdat ze haar gezichtje zo lief vond. En het maakt haar helemaal niks uit of haar modellen een beperking hebben, of niet. De foto’s van Liva staan inmiddels op de webshop én op Facebook, waar de likes nog steeds binnenstromen. Haar moeder Stephanie vindt het geweldig dat haar dochter uit al die inzendingen gekozen is. Voor haar betekent het toch een teken van acceptatie.

Natuurtalentje

Of Liva het leuk vindt om model te zijn kan ze nog niet zeggen, maar dat ze een natuurtalentje is mag duidelijk zijn. Volgens haar moeder doet ze het enorm goed en volgt ze de instructies van de fotograaf feilloos op.

Lees ook: 21 indrukwekkende portretten van mensen met het syndroom van Down >

Reageer op artikel:
Nederlandse Liva (1) heeft Down en scoort modellencontract
Sluiten