Eva Dusch
Eva Dusch Kids 14 mei 2016

Nee, hè! Nu blijkt het inbakeren van je baby ook al ‘gevaarlijk’

Zeg je baby, dan zeg je inbakeren. Het is een eeuwenoude traditie en als ouders mag je het ziekenhuis niet eens verlaten voordat je dit onder de knie hebt. Maar nu blijkt uit nieuw onderzoek dat het kan leiden tot de wiegendood. Ehm, slik.

Denk je dus dat iets goed is, wordt het tegendeel weer bewezen. Is opeens álles gevaarlijk?
Zelfs dit superlieve, schattige ritueel waar wij ouders heel erg blij van worden? En baby’s dus heel rustig en slaperig, want hierdoor hebben ze nog steeds een beetje het gevoel in de baarmoeder te zitten. Het antwoord luidt: ja.

Bron: Etsy

Ligpositie

Het gevaar ligt niet zozeer in het inbakeren zelf, maar in de ligpositie van de baby. Pasgeborenen die graag en veel op hun buik of zij liggen die lopen twee keer zoveel gevaar op wiegendood. Het zou namelijk hun ademhaling belemmeren. Ook zou overhitting en leeftijd een rol kunnen spelen.

Inbakeren is heerlijk en goed in de eerste weken van de baby, maar na vier tot zes maanden hoeft dat niet meer. Wat best logisch is, want hoe groter en ouder de baby, hoe meer ze zichzelf kunnen omrollen. Eerder onderzoek wees ook al uit dat inbakeren vooral in de eerste maand cruciaal is, daarna hoeft het alleen nog tijdens het slapen. Anders zou het de mobiliteit en ontwikkeling van het kind in de weg kunnen gaan staan. De onderzoekers wijzen ouders erop voorzichtig te zijn tijdens het inbakeren en op de ligpositie van hun kleine te letten.

Heb jij hier ooit bij stilgestaan? Praat mee op Facebook!

Misschien wel een handig feitje om door te geven aan je vriendin die bijna moeder wordt. Net als deze andere 8 dingen die je haar móet vertellen>

Reageer op artikel:
Nee, hè! Nu blijkt het inbakeren van je baby ook al ‘gevaarlijk’
Sluiten