Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Mind 20 dec 2016

Neemt je lief vaak de verkeerde boodschappen mee? Dit zou de reden kunnen zijn

Voor sommigen is het chocolade van Milka, of geen chocolade. Je partner is natuurlijk ook op de hoogte van jouw favoriete merken, zodat hij of zij precies dát product mee kan nemen tijdens de boodschappensessie. Of juist expres niet.

Uit onderzoek van de University of New Hampshire en de Duke University is namelijk gebleken dat we tijdens het doen van de boodschappen soms expres een product van een ander merk kopen voor onze geliefden dan hij of zij eigenlijk lekker vindt. Waarom? Uit pure frustratie naar de ander toe. Kinderachtig, maar waar!

LEES OOK: Dit filmpje laat perfect zien hoe het is om boodschappen te doen met een 2-jarige

(Verbitterde) gevoelens hebben grote invloed

Om dit zo optimaal mogelijk te onderzoeken, hebben de onderzoekers van beide universiteiten 292 vrijwilligers ondervraagd, die op dat moment allemaal in een lange relatie zaten. De onderzoekers vroegen aan de vrijwilligers naar de favoriete etenswaar merken van hun partner en de (eventueel verbitterde) gevoelens over hun partner. Daarna kregen de vrijwilligers de vraag welk merk ze zouden kiezen als ze nu boodschappen mochten doen. Het bleek dat de stellen die meer negatieve gevoelens over elkaar hadden, juist het eten kozen van het tegenovergestelde merk kozen dan hun partner lekker vindt.

Passief-agressief

Volgens onderzoekers doen we dit toch, om op die manier te laten zien dat je even geen zin hebt om rekening te houden met de ander. Niet dat we er heel veel mee opschieten, want de sfeer in huis wordt niet beter van deze passief-agressieve manier van het uiten van je frustraties. Toch die ruzie voortaan maar even bijleggen dus, voordat-ie boodschappen gaat doen.

Goed om te weten! Relaties gaan vaak kapot door deze precies deze twee situaties

Reageer op artikel:
Neemt je lief vaak de verkeerde boodschappen mee? Dit zou de reden kunnen zijn
Sluiten