Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Persoonlijk 13 februari 2014

Neemt jouw smartphone je liefdes/seksleven over?

Wat doe jij als je wakker wordt? Je geliefde omarmen? Dikke kans van niet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 62% van de vrouwen haar dag begint met een smartphone.

Wat is er mis met die mooie kijkers waar je ooit zo verliefd op werd? Meer en meer moet ons liefdesleven het opnemen tegen de smartphone. Even met die vriendin in het buitenland whatsappen, in bed nog even de mails voor morgen doornemen of nog erger: verslavende spelletjes als Ruzzle en Wordfreud. Hallo mobiele brigade, zijn we er nog?

De voordelen
Neurowetenschappers weten ook wel, niet alles is slecht aan ons internetleven. We zijn meer connected dan generaties voor ons. Het nadeel is alleen dat onze interacties in het ├ęchte leven drastisch achteruit gaan. Wat je eerst alleen deelde met je man of beste vrienden, deel je nu veel eerder met een groot sociaal netwerk.

Is jouw smartphone (of die van je liefde) het derde wiel in jullie relatie aan het worden?

Tips om smartphone-gebruik in de hand te houden:

Maak afspraken over wanneer je tijd samen doorbrengt zonder smartphone. Kies bepaalde tijden die voor jullie beiden werken. Of dat nu een uurtje is als jullie net uit werk komen, of als je samen uitgaat in het weekend.

Maak telefoonvrije zones van ‘probleem’plekken. Denk aan de keukentafel of in jullie slaapkamer. Wordt je seksleven ook een stuk beter van!

Als je je telefoon in gezelschap gebruikt, denk dan even aan met wie je zit. Wat doet diegene als jij je telefoon gebruikt? Is je aandacht op de juiste plek? Hoe komt het over op de ander?

Uiteindelijk draait het natuurlijk om zelfdiscipline. Alleen maar omdat we continu toegang hebben tot internet, wil niet zeggen dat we er ook 24/7 gebruik van moeten maken. Hou hem dus vaker in de tas!

Reageer op artikel:
Neemt jouw smartphone je liefdes/seksleven over?
Sluiten