Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Eten 27 nov 2019

Neem jij je kleine het liefst overal mee naartoe? Neem deze 4 dingen mee en je geniet nog meer

Ben jij de newborn fase al voorbij? Dan breekt er een ontzettend leuke periode aan waarbij je je kleintje overal mee naartoe kunt nemen. Van een gezellige borrel met vrienden en hun kroost tot een lunch met je moeder. Wij geven je vier tips zodat je kindje zich overal vermaakt terwijl jij dat ook doet.

Het is heerlijk om je baby altijd mee te kunnen nemen als je op pad gaat. Hoewel tegenwoordig steeds meer plekken kidsproof zijn, is natuurlijk niet elke plek ingericht op baby’s. Als je deze vier dingen standaard bij je hebt, kun je de kleine zonder stress overal mee naartoe nemen. Check hier of jij helemaal ready to go go bent.

1. Iets dat geluid maakt

Baby’s zijn dol op geluidjes. Hoewel ze nog niet veel echt na kunnen doen, vinden ze het heerlijk om te reageren op geluid. Hang aan de buggy een koord met verschillende rammelaartjes zodat jouw kleintje zich in de wagen zelf kan vermaken. Stoffen boekjes die verschillende geluiden maken zijn ook altijd een succes.

Handig, dan heb je zelf je handen vrij én heb je een blije baby naast je liggen. Mocht je dit toch vergeten zijn, wees dan creatief met wat je al hebt: een sleutelbos doet wonderen.

2. Een tussendoortje

Jij weet maar al te goed dat als jouw kindje honger heeft hij het op een krijsen zet. Dat kun je maar beter voorkomen. De NutriPops van NaturNes Bio zijn het ideale tussendoortje voor baby’s vanaf 8 maanden.

Dit biologische tussendoortje van gepofte granen is verkrijgbaar in drie verschillende smaken; banaan-framboos, tomaat en wortel. En het leuke is, de vorm is helemaal afgestemd op de ontwikkeling van kinderhandjes. Zo kunnen ze lekker zelf pakken, ontdekken en proeven. Elk blikje bevat vijf porties en is volledig hersluitbaar. Dus geen kruimels meer in jouw tas!

3. Zijn eigen speeltje of knuffel

Jouw baby heeft ongetwijfeld al een knuffel, tut of speeltje waar hij aan gehecht is. Vergeet dan ook zeker niet om deze mee te nemen als je op pad gaat. Het zorgt er onder andere voor dat je kleintje lekker kan slapen in de wagen met vertrouwde spullen om hem heen.

4. Neem boekjes mee

Als je een paar boekjes onderin de wagen hebt liggen, heb je altijd iets bij je waar je kleintje vrolijk van wordt. Zo kun je hem overal voorlezen als hij onrustig is. Begin met een mooi plaatjesboek en wijs alles aan terwijl je het een naam geeft. Het moment waarop jouw baby voor het eerst “ootoo” zegt gaat echt niet lang meer duren. Praat vooral ook lekker tegen je kindje als je aan het wandelen bent met de kinderwagen of als hij bij je op schoot zit. Boekjes vergeten? Je kindje begint in deze fase ook liedjes te herkennen, dus zing er op los!

Na het afvinken van deze checklist kun je met een gerust hart op pad. Enjoy!

In samenwerking met NaturNes Bio.

Reageer op artikel:
Neem jij je kleine het liefst overal mee naartoe? Neem deze 4 dingen mee en je geniet nog meer
Sluiten