Net echt! Kunstenares maakt mini-baby’s van klei

Soms komen er filmpjes voorbij waarvan de inhoud zo tof is, dat we ze je niet willen onthouden. Zo kwamen we dit keer een video tegen van Camille Allen, een kunstenares die baby’s maakt ter grootte van je handpalm. En ze lijken levensecht.

Camille komt uit Canada en maakt baby’s van klei. Normaal gesproken maakt ze grotere figuren, maar toen ze een keer niet genoeg klei had voor een groter modelletje bedacht ze zich dat ze ook gewoon een kleine kon maken. Dat beviel haar zo goed, dat ze haar grote kleibaby’s nu steeds vaker inwisselt voor handformaatjes.

Nieuw leven

‘Toen ik mijn eerste ontwerp in mijn hand hield was ik verkocht. Het leukste vind ik het vormen van de superkleine gezichtjes.’ Camille vindt het leuk om baby’s te ontwerpen omdat ze volgens haar staan voor nieuw leven.

Kende je deze ‘beroemde’ Avatar-baby’s al?

YouTube

Reageer op artikel:
Net echt! Kunstenares maakt mini-baby’s van klei
Sluiten