Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 13 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Huh? Wordt een abonnement op Netflix duurder?

Nadat de prijzen van een abonnement op Netflix in Amerika aanzienlijk waren gestegen en er verschillende tests werden gedaan in Italië,  leek het erop of Nederland de volgende in de rij was.

Afgelopen week verscheen er namelijk een tweet van iemand die aan gaf dat er in verschillende webbrowsers andere prijzen te zien waren voor een abonnement. Dat lijkt op een test, maar hoe zit het nou precies?

Prijsstijging Netflix

De Amerikanen die een abonnement hebben op de populaire streamingdienst merkten vorig jaar al een aanzienlijke prijsstijging van hun Netflix-abonnement. In Nederland werden mensen al bang dat het hier ook zo gebeuren, aangezien Nederland al jaren dezelfde prijs hanteert voor Netflix als Amerika. Toen ook nog eens bleek dat er onderzoek werd gedaan naar hogere prijzen van de abonnementen in Italië, leek deze kans alleen nog maar groter. En daar was hét moment: gisteren kwam men erachter dat Netflix inmiddels ook in Nederland gestart was met een onderzoek. Er werden namelijk verschillende bedragen gehanteerd in verschillende webbrowsers:

Maar van Netflix zelf is er nog geen ‘officieel’ bericht naar buiten gekomen. Gelukkig vroegen de mannen van Famme’s broertje WANT zelf om een reactie. In een statement aan hen liet Netflix weten dat ze vooral bezig zijn naar een onderzoek hoeveel waarde de consument hecht aan de dienst en wat deze daar voor over heeft.

‘We testen op dit moment iets andere prijzen om een beter beeld te krijgen van de waarde die gebruikers hechten aan Netflix. Niet iedereen zal de test zien en er is een mogelijkheid dat we de specifieke prijzen nooit hanteren buiten deze test.’

Er zit dus een kans in, dat wanneer mensen meer over blijken te hebben voor het platform, de prijzen zullen stijgen. Zou jij oké zijn met een duurder abonnement van de streamingdienst? Laat het ons weten op het forum! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme