Marleen Staal
Marleen Staal Work & Life 13 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Netflix and run: idiote dingen die ook jij doet als je een enge film hebt gekeken

Moeder of niet, je bent ruim volwassen en dan zou je toch wel verwachten dat niets je meer laat schrikken in het leven. De belastingdienst en een hypotheek afsluiten zijn immers al nachtmerrie waardig genoeg. Behalve als je een enge film kijkt. Dan ga je ineens hele gekke dingen doen. 

Netflix and run

In de donkere krochten van Netflix vind je juweeltjes van kippenvel films en series. Ook al heb je achteraf spijt, toch klik je zo nu en dan zo’n filmpje aan. Angsthaas of niet, maar ineens verander je van de zelfstandige vrouw die haar innerlijke Oprah Winfrey omarmt in een klein, bang meisje dat met het licht aan wil slapen. Of doe je één van deze andere idiote dingen.

Tijdens de film vormen de kussens op jouw bank een soort magisch fort die je minder zouden moeten laten schrikken. Why?

Als je eenmaal in bed ligt, slaap je het liefst met je gezicht naar de deur. Alsof staren naar dat gat helpt te voorkomen dat de moordenaar die binnendringt je ook daadwerkelijk vermoordt omdat je hij ziet dat jij hem ziet. Dus. Deze logica.

Ineens snap je waarom je kind/nichtje/buurjongetje van vijf zo graag met het licht aan slaapt. In het donker is de wereld en ja, zelfs de stoel waar je berg kleding overheen hangt, eng.

Als je net in bed ligt en naar de wc moet in het donker vind je het een uitermate goed idee om dit half rennend, half sluipend alsof je door de duivel achterna wordt gezeten te doen.

Het allerliefste zet je na een enge film even een YouTube-filmpje over puppy’s aan om al de bloedvergieten en geesten te vergeten. Ineens werken je alledaagse opvoedskills ook heel goed voor jezelf.

Na een enge film lijkt de trap naar boven wel een halve marathon. Elke traptree brengt een nieuwe uitdagingen met zich mee. Wat voelde je onder je voet? Volgens mij staat er iemand achter me? Als ik sneller ga lopen dan stop het misschien?! Het allerliefste vermijd je eigenlijk alleen naar boven gaan en wacht je gerust twee uur na de film tot je lief thuis is en jullie samen kunnen gaan. Maar dat vertel je je lover niet.

Net zoals die eerdere kussens op de bank, dient ook je deken als een beschermend schild. Een kogelvrij vest is niks vergeleken bij jou donzige twee bij twee dekbed. Nee, zolang jij hier netjes onder blijft liggen en alle ledematen binnenboord houdt, overkomt je niks. Zeer moordernaar- en geestproof, dat snap je. Nieman die hier doorheen durft te komen.

Lig je eenmaal op je rug en probeer je de slaap – tevergeefs – te vatten, ben je hypergevoelig voor alle geluiden. Wat is dat knisperende geluidje dat je om de minuut hoort? Waren dat voetstappen op de gang of was het je eigen harde adem?

In de spiegel kijken is van een heel ander niveau na het kijken van een enge film. Tandenpoetsen? Joh, doen we morgen wel. Zul je zien dat je na het spoelen van de mond in de spiegel kijkt en ineens een bloody Mary je aanstaart. JOE DOEI!

Zin gekregen in een film?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Netflix and run: idiote dingen die ook jij doet als je een enge film hebt gekeken
Sluiten