Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 15 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Vanaf vandaag is een documentaire over de vermissing van Maddie McCann te zien op Netflix

Netflix heeft as we speak een true crime documentaire gelanceerd. De nieuwste documentaire gaat over de meest beruchte vermissingszaak ter wereld: die van Maddie McCann.

De vermissing van de Britse Madeleine McCann houdt ons al jaren in de ban. Er werd onderzoek gedaan op grote schaal, maar zonder resultaat.

De vermissingszaak van Maddie McCann

Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann uit het vakantie-appartement in Portugal, waar ze samen met haar ouders, zusje en broertje verbleef. Hun ouders gingen uiteten, terwijl Maddie en haar broertje en zusje in het appartement sliepen. Toen de moeder van het gezin even bij de kinderen ging checken of het allemaal oké ging, was er geen spoor van Maddie te bekennen.

Maddie’s ouders beweren vanaf het begin dat er sprake was van ontvoering. Bovendien waren de rolluiken van de kamer geforceerd en stond het raam open, althans, dat zeiden de ouders. Later bewees de politie dat er helemaal niks met de rolluiken aan de hand was. Sterker nog, de enige vingerafdruk die was gevonden op de rolluik, was van de moeder zelf, Kate McCann. Daarna volgden verschillende verklaringen van de ouders, wat alles juist erg verdacht maakt.

Netflix: The Disappearance of Madeleine McCann

Jaren na de verdwijning is er tot op de dag van vandaag geen enkel spoor van Maddie te bekennen. Er doen ontelbare theorieën en geruchten de ronde over hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren, maar nooit is er een dader gevonden. Netflix besloot een documentaire te maken over de meest besproken vermissing ter wereld. In de documentaire komen verschillende experts aan het woord en zijn meer dan veertig mensen ondervraagd over deze zaak. Ook de politieman Gonzalo Amaral komt aan het woord, hij is meerdere keren beschuldigd door de ouders van Maddie.

Er zijn ook mensen die niet mee willen werken aan de documentaire, zoals de ouders zelf. Hierover gaven ze volgend statement:

The production company told us that they were making the documentary and asked us to participate. We did not see and still do not see how this programme will help the search for Madeleine and, particularly given there is an active police investigation, could potentially hinder it. Consequently, our views and preferences are not reflected in the programme.

De documentaire bestaat uit acht delen en is van dezelfde makers als de documentaire over het Fyre festival. De documentaire is vanaf vandaag te zien op Netflix!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vanaf vandaag is een documentaire over de vermissing van Maddie McCann te zien op Netflix
Sluiten