Gina Koninkx
Gina Koninkx Work & Life 13 mei 2020

Zelf weer even jong zijn? 10 films op Netflix om je jeugd te herbeleven

No offence Hollywood, maar de meeste films van de afgelopen jaren zijn toch wel wat meer hetzelfde dan vroeger. De vrolijke Disneyfiguren spatten van het scherm maar soms wil je gewoon even terug in de tijd. Deze tien films heb je ongetwijfeld gezien vroeger en nemen je direct mee terug in de tijd. Het goede nieuwes? Ze staan allemaal weer op Netflix.

Films uit je eigen jeugd op Netflix

Je Netflix abonnement maakt overuren, zeker niet erg. Als je op zoek bent naar inspiratie hebben we nog een leuk lijstje voor je gemaakt. Tien films die je meteen aan je eigen jeugd (als kind en als puber) doen denken.

1. Hitch

Als puber heb je deze film talloze keren gezien. Schrik niet, de film komt uit 2005 en da’s al even geleden ja. Bekijk de trailer en je zit er meteen weer helemaal in. Heerlijk dit.

2. Matilda

En nog veel langer geleden werd Matilda voor het eerst uitgezonden (uhum 1996). Het leuke is dat deze film ook nu nog veel bekeken wordt door kinderen. Kruip jij er gezellig naast?

3. Platvoet en zijn vriendjes

Dit was als kind waarschijnlijk één van je favoriete series. Platvoet en zijn vriendjes zijn terug op Netflix want ze hebben de film onlangs weer op de streamingsdienst geplaatst.

4. Clueless

Ook een film uit de oude doos: 1995. Zo’n typische film die je als pubermeisje keek met je vriendinnen.

5. Minoes

Deze Nederlandse film was een daverend succes in 2001, en eigenlijk nog steeds. Minoes staat op Netflix en het is wel zo leuk om deze film uit jouw jeugd te delen met je eigen kids.

6. Bring It On Again

Je was hier of al iets te oud voor (maar genoot er toch van) of je keek hier als meisje van 12 echt tegenop. De eerste ‘Bring It On’ komt uit 2000 en staat helaas niet op Netflix maar ‘Bring It On Again’ uit 2004 wél. Inclusief nog nieuwere versies van de film dus wij zouden zeggen: marathon!

7. White Chicks

Deze film zou nu niet meer op deze manier worden gemaakt maar we hebben ‘m vroeger allemaal gezien. White Chicks komt uit 2004 en Netflix heeft de film onlangs toegevoegd aan de komediesectie.

8. Abeltje

Wie kent ‘m niet? Abeltje (1998) is een echte klassieker onder de Nederlandse films. Nog steeds waanzinnig leuk voor kids.

9. Honey

Wat waren we toch hopeloos jaloers op Jessica Alba. Deze film uit 2003 doet je direct weer denken aan de puberteit.

10. Babe

Het biggetje Babe stal al onze harten in 1995. En nog steeds natuurlijk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zelf weer even jong zijn? 10 films op Netflix om je jeugd te herbeleven
Sluiten